Doua batalioane de ceceni au trecut de partea Ucrainei si apara Kievul: „Niciun cecen adevarat nu ar putea lupta vreodata pentru Rusia, pentru aceasta tara care ne-a ucis timp de 300 de ani”

externe

Doua batalioane de luptatori ceceni s-au alaturat ucrainenilor in lupta acestotra cu invadatorii rusi. Cecenii pro-Ucraina se afla acum la Kiev, fiind alaturi de cei care apara capitala Ucraina.

„Doua batalioane cecene s-au alaturat ucrainenilor in apararea Kievului. Putin nu este singurul care ii are pe ceceni de partea sa”, anunta un consultant american.

Iata si o inregistrare cu „voluntari ceceni care sunt de partea Ucrainei impotriva Rusiei”.

Unul dintre cecenii care lupta alaturi de Ucraina a acordat un interviu publicatiei NewLinesMag.

„Am luptat in primul si al doilea razboi cecen”, a spus Muslim despre el si despre tovarasii sai. „Intelegem deja tot ceea ce [Rusia] este capabila sa faca, sa ucida familii, femei si copii. Stim ca oamenii lui Kadirov sunt aici, in jur de 10.000 de persoane”, a spus el.

„Sunt niste tradatori”, a spus el. „Niciun cecen adevarat nu ar putea lupta vreodata pentru Rusia, pentru aceasta tara care ne-a ucis timp de 300 de ani. Cei mai multi sunt batuti, familiile lor sunt amenintate, pentru ca ei sa fie nevoiti sa serveasca. A servi Rusia este impotriva a tot ceea ce prevede nokhchalla [codul traditional de conduita cecen]”, a spus Muslim.

Acestea nu au fost cuvinte goale. Intr-un mesaj audio din 1 martie, Muslim a confirmat ca el si alti membri ai seicului Mansur au fost prezenti pe frontul din Kiev, luptand impotriva fortelor rusesti care incercau sa patrunda in capitala.

Intr-un mesaj postat pe canalul sau Telegram la 27 februarie, liderul cecen Kadirov a sustinut ca „nationalistii [din Ucraina] nu inteleg niciun alt limbaj in afara de cel al fortei”. Admitand ca fortele ucrainene erau „inarmate pana in dinti cu arme si munitii noi”, Kadirov a sustinut ca este timpul sa nu mai „cocoloseasca” inamicul si, in schimb, sa „inceapa o operatiune pe scara larga in toate directiile” din tara. „Trebuie sa ne schimbam tactica, pentru a-i convinge mai bine”, a declarat Kadirov. „Putin trebuie sa dea ordinul corespunzator, astfel incat sa putem termina cu acesti nazisti”.

Citeste si: Liderul rezistentei din Cecenia se alatura luptatorilor din Ucraina: „Vom lupta impotriva Rusiei pana la sfarsit”

Liderul rezistentei anti-Rusia din Cecenia, Adam Osmayev, a anuntat recent ca se alatura ucrainenilor in lupta impotriva invadatorilor rusi. Osmayev conduce Batalionul Djohar Dudaev.

Cecenii din Batalionul Djohar Dudaev au declarat ca vor lupta impotriva Rusiei si a lui Kadirov de partea Ucrainei pana la sfarsit”, se anunta pe un cont de Twitter al rezistentei din Ucraina.

Adam Osmayev s-a nascut in Cecenia-Ingush, Uniunea Sovietica.

Osmayev, care provine dintr-o familie bogata din Cecenia, a studiat afaceri la Universitatea Buckingham.

In 2012, oficialii rusi au declarat ca Osmayev este suspectat ca facea parte dintr-un complot al islamistilor pentru a-l ucide pe Putin, scrie BBC.

Presa rusa a relatat la acea vreme ca complotistii planuiau sa planteze mine pe bulevardul Kutuzovsky din Moscova, folosit zilnic de Putin.

Ulterior, Rusia a cerut Ucrainei sa il predea pe Osmayev, dar autoritatile de la Kiev au refuzat sa faca acest lucru, spunand ca doresc sa astepte pana cand Curtea Europeana a Drepturilor Omului va examina apelul sau impotriva extradarii. El a fost eliberat dupa doi ani si jumatate de detentie intr-o inchisoare ucraineana.

La 31 octombrie 2017, in timp ce Osmayev si sotia sa se intorceau la casa lor din afara Kievului, barbati inarmati cu pusti de asalt AK-47 au deschis focul asupra masinii lor, ranindu-l pe Osmayev si ucigandu-i sotia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: