Doua explozii uriase langa capitala Kiev, Rusia a bombardat un depozit de combustibili – Video

externe

Doua explozii de mari dimensiuni au luminat cerul noptii la sud-vest de Kiev, duminica dimineata devreme, una dintre ele fiind la aproximativ 20 de kilometri de centrul orasului.

Cea de-a doua explozie a zguduit vestul Kievului cu putin inainte de ora locala 1:00 a.m. (6:00 p.m. ET sambata). Cea de-a doua explozie a venit, de asemenea, din partea de sud-vest a orasului, in directia celui de-al doilea mare aeroport al orasului.

Jurnalistii din Kiev anunta ca Rusia a bombardat un depozit de combustibili.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni duminica la orele 20.00 GMT pentru a adopta o rezolutie prin care se cere „sesizarea Adunarii Generale a ONU” cu scopul a organiza luni o „sesiune speciala” privind razboiul dintre Rusia si Ucraina, au facut cunoscut sambata surse diplomatice, noteaza AFP.

Adoptarea acestei rezolutii necesita noua voturi pentru din randul celor 15 membri ai Consiliului de Securitate. O astfel de sesizare, prevazuta de o procedura specifica a ONU folosita foarte rar, nu include posibilitatea unui veto al unuia dintre cei cinci membri permanenti ai sai si Moscova nu se va putea opune.

Obiectivul acestei „sesiuni speciale a Adunarii Generale” va fi „de a-i determina pe cei 193 de membri ai ONU sa ia atitudine” asupra conflictului si asupra „incalcarii Cartei Natiunilor Unite”, a indicat pentru AFP un diplomat sub protectia anonimatului.

Reuniunea de duminica a Consiliului va fi a patra intr-o saptamana legata de conflictul dintre Rusia si Ucraina.

Dupa esecul unei rezolutii a Consiliului de Securitate, vineri, urmarind sa condamne invazia militara rusa a Ucrainei, careia Rusia i s-a opus prin veto, un text similar este de asteptat sa fie depus saptamana viitoare la Adunarea Generala a ONU, nu neaparat luni, potrivit diplomatilor.

Mai multi diplomati au declarat pentru AFP ca se asteapta cu aceasta ocazie sa obtina o majoritate de peste o suta de membri ONU in favoarea textului.

In cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite, cei 193 de membri sunt toti egali, fara drept de veto.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: