Doua minti diabolice? Ce urmaresc, cu adevarat, Putin si Bashar al-Assad?

analize

Conferinte de pace pentru stoparea razboiului din Siria se tin continuu, iar moartea continua sa isi faca de cap pe campul de lupta.

In aceste zile, la Munchen are loc intalnirea unui grup de contact pentru Siria. Vineri incepe, in acelasi oras, Conferinta pentru Securitate care, de asemenea, se va axa pe conflictul sirian, scrie jurnalistul Rainer Hermann pentru Deutsche Welle.

Ideea ca decizia militara nu este o optiune tinea vie pana acum speranta unei rezolvari pe cale politico-diplomatica. De cand, insa, a luat startul ofensiva iraniano-ruso-siriana pentru cucerirea orasului Alep, este deja clar ca Putin si presedintele Assad nu sunt interesati de o rezolvare pe cale diplomatica a conflictului.

Citeste si: Poate incepe asa cel de-Al Treilea Razboi Mondial? Trei scenarii rusesti despre cum poate degenera razboiul din Siria

Ei se folosesc de conferintele de pace doar ca paravan, ca menevra de distragere a atentiei publice de la razboi, pentru a savarsi fapte concrete pe campul de lupta. Exact din acest motiv, au esuat si negocierile Conferintei de la Geneva, spune autorul citat.

La capitolul „lipsa de scrupule si brutalitate”, Bashar al-Assad il intrece chiar si pe tatal sau, Hafez. Sa ne reamintim ca, in 1982, Hafez a facut una cu pamantul orasul rebel Hama, pierind atunci mai mult de 30.000 de oameni.

Citeste si: Putin, ironizat in Germania: Ne transmite condoleante, dar omoara civili in Siria

Asemenea tatalui sau, si fiul vrea din toata fiinta sa se mentina la putere. Pentru a-si atinge scopul este gata sa transforme in ruine o tara cu o imensa cultura, incheie Hermann.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: