Categories: externe

Doua noi explozii in Transnistria, au fost aruncate in aer antene de radiotelecomunicatii. Populatia ar fi intrat in panica

Marti dimineata au avut loc doua noi explozii in Transnistria. In oraselul Maiac, raionul Grigoriopol, au fost aruncate in aer doua antene de radiotelecomunicatii, construite in anii ’60, anunta TV8 Moldova.

Informatia este confirmata de asa-zisul minister de interne de la Tiraspol. Prima deflagratie s-a produs la ora 06:40, iar a doua – in jurul orei 07:05.

Pe mai multe canale de Telegram au aparut si imagini video cu momentul unei deflagratii. Cele doua antene, cu o inaltime de circa 100 de metri, transmiteau posturi de radio din Federatia Rusa.

La fata locului au intervenit serviciile de urgenta si militia, iar zona a fost incercuita. Presa transnistreana scrie ca nu exista victime.

Mai multe publicatii locale anunta ca populatia ar fi intrat in panica.

Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) a anuntat marti ca monitorizeaza si informeaza in timp real beneficiarii de informatii, inclusiv asupra „optiunilor de politici in legatura cu situatia in perpetua schimbare”.

Responsabilii din cadrul SIS sustin ca si-au intensificat eforturile de culegere de informatii relevante pentru prevenirea actiunilor ce pot afecta climatul de siguranta a R. Moldova, inclusiv prin cooperarea proactiva cu institutiile nationale de forta si ocrotire a normelor de drept.

„Subiectele prezentate factorilor de decizie constituie informatii clasificate in baza lor fiind formate pozitii oficiale si, la necesitate, comunicate publicului larg. Totodata, indemnam societatea la calm si la abtinerea de la distribuirea informatiilor din surse neverificate, in special, a celor care incita la ura si razboi. Avand in vedere complexitatea situatiei create, contam pe responsabilitatea si gandirea critica a cetatenilor R. Moldova. Comunicarea pe subiectul dat va fi realizata intr-o maniera centralizata de catre autoritatile publice ale R. Moldova”, se arata intr-o nota informativa a SIS.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

2 ore ago

Vantul impinge incendiul din Canada departe de orasul petrolier Fort McMurray

Vanturile favorabile vor indeparta incendiul puternic de vegetatie de orasul canadian cu nisipuri bituminoase Fort…

3 ore ago

Experiment Airbus: Aeronava jumatate avion, jumatate elicopter

Airbus Helicopters a prezentat, miercuri o aeronava experimentala, jumatate avion si jumatate elicopter, in cautarea…

3 ore ago

Momentul in care Robert Fico este impuscat in plina strada, surprins intr-o filmare cu telefonul – VIDEO

Momentele socante in care premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova, dupa o sedinta…

2 ore ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

5 ore ago