Doua saptamani pana cand Rovana Plumb va pica testul din PE. Fuga de DNA o sa o coste usturator

politica

Rovana Plumb, propusa comisar european pentru Transporturi, careia Comisia juridica din PE i-a cerut explicatii suplimentare privind declaratia de avere, va fi audiata in 2 octombrie la ora 10.00 in comisia de specialitate a Parlamentului European. Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan remarca faptul ca Plumb va fi audiata simultan cu candidatul belgian acuzat de spalare de bani si inaintea celui francez, acuzat de frauda cu fonduri europene,

”Rovana Plumb va fi audiata miercuri, 2 octombrie, ora 10.00 (ora Romaniei) in acelasi timp cu candidatul belgian, Didier Reynders (RENEW), acuzat de spalare de bani, si chiar inaintea candidatei franceze, Sylvie Goulard (RENEW), acuzata de frauda cu fonduri europene”, anunta europarlamentarul PNL Siegfried Muresan.

Conferinta presedintilor si liderii grupurilor politice din Parlamentul European au stabilit joi calendarul audierilor comisarilor desemnati. Audierile vor incepe in 30 septembrie si vor dura pana in 8 octombrie. Dupa audieri, Conferinta presedintilor va avea un schimb de opinii cu cei trei vicepresedinti executivi. In 15 octombrie, Conferinta presedintilor de comisie va analiza rezultatul audierilor si va inainta concluziile Conferintei presedintilor, care va face evaluarea finala in 17 octombrie.Votul in plen este programat in 23 octombrie, aminteste news.ro.

Comisia juridica din Parlamentul European i-a cerut Rovanei Plumb explicatii suplimentare cu privire la diferentele care apar intre declaratia de avere pe care fostul ministru a depus-o in Romania si declaratiile de avere depuse la Bruxelles. De asemenea, comisia ii cere Rovanei Plumb sa traduca in engleza declaratia depusa in Romania si sa ofere detalii suplimentare despre un imprumut al acesteia pe care nu l-a mentionat anterior, a relatat G4Media.

Solicitari similare au fost adresate de catre Comisia juridica din PE si altor candidati la posturi de comisari, in conditiile in care joi a analizat eventualele incompatibilitati ale celor nominalizati.

Josep Borrell trebuie sa dea mai multe informatii despre actiunile pe care le detine si despre numeroaele functii pe care le detine in consiliile de supraveghere, Vera Jurova va trebui sa dea mai multe informatii despre provenienta banilor pe care i-a investit, iar Johannes Hahn va trebui sa aduca mai multe informatii despre actiunile pe care le detine.

Probleme cu declaratia de avere are si Janusz Wojciechowski, iar Elisa Ferreira trebuie sa lamureasca anumite investitii pe care le-a facut.

Explicatii mai trebuie sa dea Stella Kyriakides, Didier Reynders (Belgia) , Sylvie Goulard, Virginijus Sinkevicius

Mai mult despre: ,


Comentarii: