Dovada ca exista partizani si in Belarus. Trei tineri au fost condamnati la pedepse cuprinse intre 21 si 23 de ani de inchisoare

externe

Alexandr Lukasenko, refuz, datorii, 200 de milioane de dolari, investitori rusi

Trei belarusi, care au incercat sa impiedice transportul de echipament militar catre Ucraina in primele zile ale invaziei rusesti, au fost condamnati la pedepse cuprinse intre 21 si 23 de ani de inchisoare.

Conform anuntului Comitetului de ancheta din Belarus, Oleg Molchanov, Dmitrii Ravich si Denis Dikun au dat foc unui releu din statia Zherd-Ostankovichi, de pe drumul feroviar care duce spre Ucraina, la 28 februarie, a cincea zi a razboiului. Ca urmare a actiunilor lor, semafoarele si sagetile de pe aceasta sectiune a drumului au fost dezactivate pentru o perioada de timp.

Tribunalul din Gomel  i-a acuzat pe „partizanii cailor ferate” in baza unor articole de lege legate de „terorism”, „tradare”, „deteriorarea deliberata a cailor de comunicatie” si „participarea la o formatiune extremista”.

Instanta i-a condamnat pe Molchanov la 21 de ani de inchisoare, pe Ravich la 22 de ani, iar pe Dikun la 23 de ani.

De asemenea, au fost amendati cu 4.800 de ruble belaruse fiecare, iar bunurile gasite in timpul perchezitiilor au fost confiscate.

La sfarsitul lunii iunie, Comitetul de ancheta din Belarus a anuntat finalizarea anchetei in cazul lui Molchanov, Ravich si Dikun. Comitetul de ancheta al Republicii Belarus a declarat, de asemenea, ca barbatii ar putea fi condamnati la pedeapsa maxima cu moartea pentru comiterea acestor fapte.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: