Dovada ca reprimarea violenta a fost premeditata. Jandarmii si-au acoperit numerele de identificare cu banda neagra – Video

news

Apar noi dovezi ca reprimarea manifestatiei din Piata Victoriei a fost premeditata. Mai multi jandarmi si-au acoperit numerele de identificare de pe casca cu banda adeziva.

Passport Productions a sesizat initial acest aspect. Jandarmi cu numarul de identificare acoperit apar inclusiv in filmul postat de Jandarmeria Romania pe pagina sa de Facebook. Vezi de la minutul 01.20:

Un protest de ”comemorare” a ”represiunii impotriva manifestantilor” din 10 august este anuntat pe Facebook, pentru astazi, in Piata Victoriei.

”Vineri 17 august se implineste o saptamana de la momentul in care, la protestul diasporei, am asistat stupefiati la atacul revoltator pe care fortele dirijate politic ale jandarmeriei l-au pornit asupra cetatenilor pasnici. Potrivit datelor oficiale din 11 august, ordinul de dispersare a pietei a fost dat la ora 23:11 iar 452 de persoane au necesitat ingrijiri medicale. Acestora li se adauga cei care au dezvoltat simptome ulterior si au cautat ajutor medical in zilele urmatoare. Ne intalnim la ora 22:45 pentru a putea comemora in tacere momentul cand a inceput represiunea impotriva manifestantilor. Este nevoie sa fim cel putin 452 de persoane care sa purtam masti (chirurgicale sau pentru zugravit) si sa reamintim lumii ca democratia moare in Romania in gaze si bastoane”, arata organizatorii, Rezistenta si Initiativa Romania, pe pagina evenimentului.

Peste 450 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale la protestul din 10 august.

Pana joi seara au fost inregistrate 211 plangeri penale in dosarul violentelor din Piata Victoriei, iar 92 de persoane au fost pana acum audiate.

Comentarii: