Dovada ca respingerea candidatilor DNA a fost un ordin al lui Dragnea. Decizia de azi a lui Tudorel fost anuntata acum 3 zile de Romania TV

analize

Ministerul Justitiei a anuntat vineri ca au fost respinse toate cele patru candidaturi depuse pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, urmand ca procedura de selectie sa fie reluata. Aceasta decizie a fost anuntata inca de acum trei zile de catre postul de propaganda al PSD, Romania TV.

Postul de televiziune al PSD, Romania TV, a transmis inca de marti ca niciunul dintre candidatii la sefia DNA nu va fi acceptat pentru postul de procuror-sef al DNA. Stirea a fost imbracata ca fiind o „informatie pe surse”. Singura „sursa” care putea sa ofere aceasta informatie ar fi fost Tudorel Toader, singurul care decide in acest sens. Insa este putin probabil ca ministrul sa fi vorbit despre acest subiect cu propagandistii de la Romania TV. Cel mai probabil a fost un mesaj pe care Liviu Dragnea i l-a transmis lui Tudorel Toader prin intermediul Romania TV: niciunul dintre candidati nu indeplineste criteriile PSD. Ministrul a inteles perfect mesajul si a executat intocmai.

„In cadrul procesului de selectie s-a apreciat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru numirea in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. In cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiza a situatiei actuale care sa permita, ulterior, un proces obiectiv si transparent de evaluare a performantelor manageriale”, a explicat sec Ministerul Justitiei intr-un comunicat de presa.

Cei patru candidati inscrisi in cursa  au fost Florentina Mirica – procuror-sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul DNA, Cristian Lazar – procuror-sef adjunct la Sectia urmarire penala din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-sef adjunct al DNA si Elena Grecu – procuror-sef serviciu in structura centrala a DNA.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: