Dovada ca „statul paralel” este construit chiar de catre PSD: „Pun pariu ca astfel de structuri paralele exista si in scopul culegerii de informatii”

actualitate

Jurnalistul Mircea Marian prezinta dovada ca „statul paralel”, sintagma pe care liderii PSD si ALDE o folosesc foarte des cu scopul de a anihila lupta anticoruptie, exista de fapt in beneficiul lui Dragnea si al lui Tariceanu.

„Daca exista un stat paralel, acesta este perfect ilustrat de modul in care Dragnea dorea sa isi aranjeze vizita in SUA: al treilea om in stat platea in secret 100.000 de dolari unui lobbyst, printr-un obscur consilier la cabinetul vicepresedintelui Camerei, Florin Iordache. Bani negri, btw, si firesc ar fi ca ANAF sa il ia la intrebari pe nenea Dimitrescu. Deci, o vizita oficiala care scurtcircuiteaza MAE si Ambasada Romaniei la Washington: stat paralel.

Pun pariu ca astfel de structuri paralele exista si in scopul culegerii de informatii. Dar probabil ca, dupa ce Dragnea a decretat ca nu stie nimic, nici o televiziune nu va merge mai departe cu subiectul vizitei platite la Washington DC, iar statul paralel va fi acolo unde spune Tariceanu”, a explicat Mircea Marian.

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu il acuza pe presedintele Iohannis ca ar fi beneficiarul unui „stat paralel”. Vineri, Dragnea a mentionat ca sunt din ce in ce mai multi oameni care vorbesc de existenta „statului paralel”, dar, probabil, presedintele Klaus Iohannis nu vede acest lucru „de acolo de sus”.

„Sunt din ce in ce mai multi oameni care vorbesc despre statul paralel, din ce in ce mai multi, din pacate, poate de acolo de sus nu se vede, pe la noi, pe jos, incepe sa se vada. Nu stiu, poate din nori nu vezi exact ce se intampla jos, dar se pare ca sunt mai multe informatii care il contrazic pe presedinte”, a afirmat liderul PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca in Romania nu exista nici forte oculte, nici forte subterane si a sustinut ca presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, creeaza impresia cateodata ca este „putin obsedat”.

„In Romania nu exista nici forte oculte, nici forte subterane si cu certitudine nu exista in Romania un stat paralel”, a afirmat Iohannis.

Luni, Tariceanu a sustinut ca seful statului ar fi putut sa ia atitudine si sa cheme la respectarea deciziilor Curtii Constitutionale, in contextul in care sunt persoane care nu vor sa se prezinte in fata comisiilor parlamentare.

„Dupa ce si-a preluat mandatul (Klaus Iohannis — n.r.), ne demonstreaza ca este beneficiarul acestui sistem, al statului paralel si, prin atitudinile pe care le-a adoptat, prin declaratiile publice, nu face decat sa confirme aceasta asertiune a mea. Este regretabil, pentru ca nu pot sa existe doua puteri paralele in stat: puterea legitima si o putere ilegitima”, a afirmat presedintele Senatului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: