Dovada ca Tudorel Toader dezinformeaza grosolan. Niciun parlamentar USR nu a votat pentru recursul compensator

politica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a sustinut, miercuri, ca legea privund recursul compensator a fost „votata inclusiv de parlamentarii PNL si USR”. Realitatea este cu totul alta, dupa cum arata site-ul Parlamentului.

„Adevarul trebuie sa fie cunoscut, trebuie sa fie scos la suprafata pentru a cunoaste starea de fapt, pentru a cunoaste si ce masuri trebuie luate pentru indreptarea lucrurilor, a starii de fapt. Legea privind recursul compensatoriu a fost initiata de guvernul tehnocrat, a fost avizata favorabil de catre CSM in componenta anterioara care a presupus schimbarea naturii juridice.

Legea a fost sustinuta si votata inclusiv de parlamentarii PNL si USR. Legea a fost promulgata de presedinte fara sa o critice la Curtea Constitutionala. Legea a fost criticata in controlul a priori, insa obiectiile de neconstitutionalitate au fost respinse”, a sustinut Toader intr-o declaratie de presa, dupa care a fugit din sala pentru a nu raspunde la intrebarile jurnalistilor.

Realitatea este cu totul alta. Doar un singur parlamentar PNL, din 57, a fost in favoarea legii, in timp ce  nimeni de la USR nu a votat pentru adoptarea recursului compensator.

Iata situatia votului, consemnata pe site-ul Parlamentului:

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: