„Dovada clara a existentei statului paralel”. Barbatelul Olgutei Vasilescu rupe norii, vede o noua conspiratie

politica

Presedintele Comisiei de Control SRI Claudiu Manda sustine ca actiunea de azi din Parlament, de revocare a lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, este o actiune comuna a lui Ponta, Iohannis, Opozitia si DNA, dovada a existentei statului paralel.

„Am asistat astazi la un gest disperat al Opozitiei care ignora realitatea: nu exista nicio problema cu majoritatea la Camera Deputatilor! Dimpotriva, actuala putere se bucura de o larga majoritate fiind sprijinita prin vot de deputatii minoritatilor nationale si ai UDMR. Demersul disperat al Opozitiei de a forta schimbarea conducerii Camerei Deputatilor reprezinta o incalcare grosolana a tuturor normelor de drept care guverneaza activitatea Parlamentului Romaniei. Regulamentul, pe care toti parlamentarii se presupune ca il cunosc, este clar si prevede ca votul pentru schimbarea presedintelui Camerei se poate face doar la solicitarea liderului de grup care l-a propus”, scrie Claudiu Manda, pe Facebook.

Presedintele Comisiei de Control SRI spune ca nu este intamplatoare audierea lui Carmen Mihalcescu la DNA exact in ziua actiunii opozitiei.

„Mai mult, Constitutia Romaniei precizeaza la art 64, alin 2 ca ā€¯Presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelorā€¯ Deci, nici ordinea de zi, stabilita de Biroul Permanent, nu poate fi schimbata doar la cererea opozitiei, ci doar cu acordul unanim al liderilor de grup. Ceea ce nu s-a intamplat! Intreaga punere in scena de astazi a fost regizata intr-un moment in care mai multi deputati ministri se afla la Bruxelles participand la procedurile de preluare a presedintiei Consiliului Europei. Coincidenta sau nu, in paralel, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Carmen Mihalcescu (Moldovan) a fost chemata la DNA, pentru a fi audiata de catre procurori. Acest scenariu, prin care Victor Ponta alaturi de Iohannis, de liderii opozitiei si de procurorii DNA vor sa le dea celor de la PNL conducerea Camerei Deputatilor, este o dovada clara a existentei statului paralel si modului antidemocratic in care acesta actioneaza”, a mai spus Manda.

Prim-vicepresedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineata, in sedinta de plen a Camerei Deputatilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut si revocarea lui Florin Iordache din functia de vicepresedinte. Ea a mai solicitat ca sedinta de plen sa fie condusa de vicepresedintele Camerei Deputatilor Marilen – Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

La randul sau, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a afirmat ca cererea Opozitiei privind revocarea din functie a presedintelui si a unui vicepresedinte al Camerei Deputatilor nu este regulamentara, acuzand initiatorii de deficiente in a intelege regulamentul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: