Dovada demagogiei PSD. Pensiile mici nu cresc deloc, in schimb nomenclaturistii cu pensii mari vor primi si mai multi bani

politica

PSD a anuntat, joi, cu mare tam-tam, ca a eliminat impozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, spunand ca astfel toti pensionarii vor avea venituri mai mari. Insa realitatea este cu totul alta.

Cei care au pensii mai mici de 1.000 de lei, adica majoritatea pensionarilor agricoli, a caror numar este de ordinul milioanelor, nu vor simti nimic, veniturile lor vor ramane ca si pana acum. Singurii care vor beneficia consistent de masura PSD sunt cei cu pensii de peste 2.000 de lei.

Deputatul USR Cladiu Nasui a explicat in ce consta de fapt aceasta masura adoptata de PSD. Peste 66% dintre pensionari nu vor avea venituri mai mari:

„Ca sa inteleaga toata lumea impactul legii care s-a votat astazi referitoare la neimpozitarea pensiilor. Cei cu pensii mici (sub 917.5 lei) nu castiga nimic. Nu plateau nici CASS nici impozit pe venit nici conform actualului cod fiscal. Mai mult, cei cu pensii sub 1,100 lei nu plateau impozit pe venit. Prin urmare, pe ei nu ii afecteaza deloc noua lege. Noua lege ii afecteaza mai ales pe cei cu pensii intre 1,100 si 2,000 lei si secundar pe cei cu pensii peste 2,000 lei.

Cei cu pensii cuprinse intre 1,100 si 2,000 lei castiga de la 31.54 lei pana la 203.54 lei. Pe cand cei cu pensii peste 2,000 de lei castiga inca 5.5 lei la fiecare suta de lei de pensie. Aveti tabelul alaturat pentru a vizualiza impactul pe pensii per suta de lei”, a detaliat Nasui pe Facebook.

pensii

Plenul Camerei Deputatilor a votat joi eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile sub 2000 lei si scutirea tuturor pensionarilor de la plata contributiei asigurarilor sociale

Proiectul a fost adoptat cu 207 voturi „pentru” si 29 „impotriva”.

Potrivit articolelor adoptate, venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei. De asemenea, CASS va fi suportata din bugetul de stat.

Grupul PNL a sustinut eliminarea impozitarii tuturor pensiilor, dar propunerea a fost respinsa de plen. Si propunerea UDMR privind mentinerea impozitarii doar a pensiilor speciale de peste 2.000 de lei a fost respinsa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: