Dragnea a a mai descoperit o „tradatoare”. Despre Corina Cretu: „O mincinoasa, a votat impotriva Romaniei”

politica

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, ca daca informatia potrivit careia Colegiul Comisarilor, din care face parte si Corina Cretu, a votat pentru transmiterea scrisorii Comisiei Europene de avertizare a Romaniei privind modificarile la legile justitiei, atunci aceasta este „o mincinoasa”.

„Daca e asa cum spune purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, am constatat ca doamna Corina Cretu, care este candidat la europarlamentare pentru o formatiune politica de securisti, a votat impotriva Romaniei. Cand votezi in unanimitate sa trimiti o scrisoare pentru a sanctiona Romania, nebazandu-te pe nimic, in acelasi timp esti in campanie electorala la un partid care este impotriva partidului de guvernamant. Tu spui ca tii cu tara ta si votezi impotriva ei nu poti sa fii decat mincinoasa”, a afirmat Liviu Dragnea intr-o vizita cu ministrul Agriculturii Petre Daea in Dolj, informeaza Mediafax.

Reactia acestuia vine in contextul unei scrisori adresate autoritatilor romane, in care Frans Timmermans avertizeaza cu un mecanism mai dur decat Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), daca modificarile aduse codurilor penale intra in vigoare. Acesta precizeaza ca reprezentantii Comisiei Europene au fost nevoiti sa revina in ultimele luni, la intervale frecvente, la chestiunea evolutiilor privind statul de drept in Romania.

Scrisoarea este adresata presedintelui Klaus Iohannis, presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, presedintelui Camerei Deputatilor Liviu Dragnea si premierului Viorica Dancila.

Potrivit sursei citate, Comisia Europeana va declansa „Rule of law Framework”, proces care va inlocui pentru un timp MCV, daca tara noastra adopta alti pasi negativi in domeniul judiciar, precum promulgarea ultimelor modificari aduse codurilor penale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: