Acum iese la iveala adevaratul scop. Dragnea si-a anuntat planurile privind JUSTITIA: „S-a ajuns prea departe. Oamenii sunt speriati”

politica

Liviu Dragnea a lansat, luni seara, la Romania TV, un adevarat rechizitoriu la adresa modului in care functioneaza justitia in Romania. 

Aflat in perioada de executare a pedepsei de doi ani de inchisoare cu suspendare, condamnatul Dragnea a declarat ca „asa nu se mai poate” si ca „s-a ajuns prea departe”.

„Orice om din tara este speriat ca pe baza legislatiei actuale oricine poate fi luat pentru orice”, a afirmat Dragnea.

„Oamenii din Romania trebuie sa doarma linistiti. Nu trebuie sa avem o tara in care romanii sa fie speriati. Avem tot mai multi oameni care si in restaurante vorbesc in soapta, de teama”, a completat liderul PSD.

Intrebat de ce se tem romanii, Dragnea a raspuns: „Teama de necunoscut, teama de a fi pedepsit pentru ceva ce nu-ti dai seama. S-a ajuns prea departe. Ceva trebuie facut, toata lumea trebuie sa poata trai confortabil in tara sa”.

El s-a declarat favorabil unei legi privind raspunderea magistratilor, dar a incercat sa para preocupat si de siguranta acestora.

„Eu nu resping ideea de a exista o lege privind raspunderea magistratilor, dar trebuie sa existe si protectie a judecatorilor. Toti sa fim siguri ca atunci cand judecatorul ia o decizie sa fie doar prin prisma constiintei sale.

Trebuie initiata o dezbatere serioasa, fara subiecte tabu, in care sa fie implicati cat mai multi, dar sa nu dureze la nesfarsit si sa nu fie cu patima”, a dat indicatii presedintele PSD.

Condamnatul Dragnea a prezentat si cateva idei de reformare a sistemului judiciar.

„Multi judecatori se tem sa ia decizii impotriva propunerii procurorilor deoarece se gandesc ca pot fi ei maine in boxa acuzatilor. Propun infiintarea unei divizii speciale de procurori care sa ancheteze doar magistrati si sa nu mai poata face asta orice judecator. E nevoie de un echilibru. Am vorbit cu mai multi oameni din sistem si mi-au zis ca ar putea fi o idee buna”, a mai spus Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: