Dragnea a mers degeaba la Washington. Echipa lui Trump da asigurari: „Anticoruptia trebuie sa reprezinte fundamentul relatiei noastre cu Romania”

news

Doi inalti oficiali din echipa noului presedinte al SUA, Donald Trump, au transmis mesaje puternice de sustinere a luptei anti-coruptie din Romania in cadrul audierilor din Congresul american, care au avut loc in data de 12 ianuarie, informeaza hotnews.ro.

Cei doi, Rex Tillerson si James Mattis, au fost intrebati daca accepta ca anticoruptia si statul de drept ar trebui sa reprezinte in continuare “un pilon al relatiilor noastre si o inalta prioritate a guvernului din Romania?”.

Rex Tillerson, nominalizat pentru functia de secretar de Stat in administratia Trump, a raspuns astfel interpelarii senatorului democrat Ben Cardin: “Romania este un aliat important, si sunt total de acord ca anti-coruptia si statul de drept trebuie sa reprezinte fundamentul relatiei noastre. Astept sa lucrez guvernul Romaniei pe aceste teme daca voi fi confirmat in functie”.

La randu sau, James Mattis, nominalizat pentru functia de secretar al Apararii, a declarat: “Da, eforturile Romaniei in domeniul anticoruptiei si statului de drept sunt puternice, mergand pana acolo incat este lider regional in acest domeniu. Totusi, amenintari la adresa procesului continua sa existe iar reformele trebuie sa ramana o prioritate”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: