Dragnea a umilit-o pe Abramburica dupa ce fostul ministru al Educatiei a avut curajul sa-i spuna sefului PSD sa plece acasa

politica

Ecaterina Andronescu a fost schimbata din fruntea Comisiei de Educatie din Senat si inlocuita cu Liviu Pop, fostul ministru al Educatiei, de orgoliul lui Liviu Dragnea care a vrut astfel s-o puna astfel punct pe Abramburica.

Totul a pornit in Comitetul Executiv in care Liviu Dragnea il dorea executat pe Mihai Tudose. Atunci, Ecaterina Andronescu a luat cuvantul si le-a transmis celor doi lideri PSD sa plece acasa, daca nu reusesc sa mentina un climat propice performantei guvernamentale, a scris Radu Tudor pe blogul personal.

Ulterior, Ecaterina Andronescu a candidat pentru functia de premier, insa s-a vazut sabotata de Liviu Dragnea si s-a retras din cursa. La acel moment i s-ar fi promis ca va fi ministru al Educatiei, conform unor surse din conducerea PSD, dar in Comitetul Executiv in care s-a votat Guvernul Dancila, echipa lui Liviu Dragnea a venit cu propunerea Valentin Popa.

Ecaterina Andronescu a evitat sa-l atace pe Liviu Dragnea in mod direct, insa a spus ca la proxima sedinta de partid va ridica problema selectiei cadrelor, in mod special in Guvern. In spatiul public a fost un intreg scandal cu noul ministru al Educatiei, Valentin Popa, care a devenit deja celebru datorita greselilor gramaticale.

”Cred ca valoarea unui om nu este data de functia pe care o detine. Un om da valoare unei functii, atunci cand o detine. Nimeni nu imi poate lua ceea ce am realizat in acesti ani de munca. Cineva mi-a spus si mie cu ceva timp inainte ca deja votul era rezolvat. Mi-ar fi placut ca domnul Dragnea sa vina si sa-mi explice aceasta alegere. Categoric nu am stat niciodata cu mana intinsa dupa o functie. Ce as mai putea eu sa spun si o sa spun cand vom avea ocazia: eu cred ca ar trebui sa existe niste criterii si daca vrem sa facem performanta trebuie sa avem niste criterii in alegerea persoanelor. Eu nu am nicio problema, daca domnul Valentin Popa a fost cel ales, daca asa s-a considerat”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: