Dragnea a vrut sa faca o fapta buna. Tribunalul Bucuresti i-a respins insa solicitarea de dizolvare a PSD

news

Tribunalul Bucuresti a respins, luni, cererea fostului presedinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, de dizolvare a PSD. Decizia instantei nu este definitiva.

Tribunalul Bucuresti a decis sa respinga cererea de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, dar a acceptat sesizarea Curtii Constitutionale.

„Respinge cererea de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene ca inadmisibila. Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale a Romaniei. Sesizeaza Curtea Constitutionala a Romaniei cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 republicata, in ceea ce priveste sintagma «de catre Ministerul Public». Respinge ca neintemeiate exceptiile inadmisibilitatii si prescriptiei dreptului material la actiune corespunzator prejudiciului presupus cauzat reclamantului in intervalul 07.07.2006-18.12.2012”, a hotarat Tribunalul Bucuresti, citat de news.ro.

Instanta a mai stabilit respingerea capatului de cerere vizand dizolvarea PSD ca fiind formulat de o persoana lipsita de calitate procesuala.

“Respinge primul capat de cerere ca neintemeiat. Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului in ceea ce priveste capatul de cerere vizand dizolvarea paratului Partidul Social Democrat (PSD). Respinge capatul de cerere vizand dizolvarea paratului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoana lipsita de calitate procesuala. Ia act ca paratul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecata pe cale separata. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucuresti”, se mai arata in decizia instantei.

Liviu Dragnea a depus anul trecut o cerere de dizolvare a PSD, partidul al carui presedinte a fost pana in momentul condamnarii la inchisoare.

Mai mult despre:

Comentarii: