Dragnea are acum cal de bataie. Primul partid care cere vot impotriva la referendumul pentru familie

politica

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, marti, ca parlamentarii formatiunii vor vota impotriva modificarii Constitutiei pentru redefinirea notiunii de familie, considerand ca este o tema falsa, iar a doua zi dupa referendum viata niciunei familii nu va fi mai buna cu absolut nimic.

Astfel, USR devine primul partid care isi asuma public pozitia de a fi impotriva modificarii Constitutiei in acest sens.

„Suntem impotriva modificarii Constitutiei. Este o tema falsa, o problema care nu aduce nimic nou in Romania. Un referendum ar trebui sa rezolve o problema a societatii – consulti societatea pentru a rezolva o problema. Aceste referendum nu e decat un eventual recensamant pentru dezbinare, pentru ca a doua zi dupa referendum viata nicunei familii, viata niciunei femei abuzate, nuciunui copil nu va fi mai buna cu absolut nimic.

Nu se rezolva nicio problema. E o tema folosita a patra oara de Liviu Dragnea pentru a muta atentia societatii de la temele cu adevarat importante. Recomandarea noastra de vot pentru colegi este de vot ‘impotriva'”, a declarat Dan Barna, citat de Mediafax.

Senatul dezbate, marti, in calitate de for decizional, initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei potrivit careia familia se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie, nu pe cea consimtita intre soti.

Conducerea PSD a decis, pe 1 septembrie, in timpul sedintei grupurilor parlamentare, care s-a desfasurat la Neptun, ca referendumul pentru redefinirea notiunii de casatorie in Constitutie va avea loc pe 7 octombrie. Anuntul a fost facut de presedintele partidului, Liviu Dragnea.

Fondatorul Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, a demisionat din partid in iunie 2017, nefiind de acord cu decizia Biroului National al formatiunii de a nu sustine revizuirea Constitutiei in sensul definirii familiei ca uniunea dintre un barbat si o femeie.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: