Dragnea anunta ce a discutat cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. Seful PSD a adoptat mersul piticului, omite aspectele fierbinti

politica

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a avut, marti, o intrevedere care a durat aproximativ o ora, la Parlament, cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. Ulterior, Dragnea a sustinut ca nu s-a discutat deloc despre justitie, subiectul cel mai fierbinte de pe agenda publica.

Intalnirea s-a desfasurat in biroul presedintelui Camerei Deputatilor. A participat si vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice Ana Birchall.

ā€¯Presedintele Camerei Deputatilor, domnul Liviu Dragnea, l-a primit marti, 20 februarie, pe domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania. Intalnirea a avut loc pe fondul unei dinamici pozitive a relatiilor bilaterale, in domeniile politico-militar si de securitate, Romania fiind prima tara membra NATO care a alocat 2% din PIB pentru aparare.

Presedintele Camerei Deputatilor a subliniat ca Parteneriatul Strategic cu SUA reprezinta pilonul politicii externe si de securitate a Romaniei. Tara noastra a avut cea mai mare crestere economica din Europa, continuand, in acelasi timp, sa fie un generator de securitate si stabilitate, in special inregiunea noastra.

In acest sens, discutiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe identificarea oportunitatilor de intarire si aprofundare a Parteneriatul Strategic intre Romania si SUA in toate domeniile, partea romana subliniind importanta amplificarii si dezvoltarii dimensiunii economice, in special in domenii cheie precum energie, IT si securitate cibernetica, stiinta si cercetare.

Astfel, s-a agreat elaborarea si implementarea unui plan de actiuni delucru pentru a intari si aprofunda parteneriatul strategic intre Romania si SUA, pe aceste dimensiuniā€¯, se arata intr-un comunicat de presa emis de Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: