Dragnea anunta in ce conditii va demisiona Sorin Grindeanu. Premierul a plecat furios din sedinta Comitetului Executiv

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD, ca Sorin Grindeanu i-a anuntat pe liderii partidului ca va demisiona din functie doar daca Iohannis va garanat ca pozitia de premier va reveni tot PSD.

Declaratiile lui Dragnea:

– Exista varianta unei evaluari superficiale, in care lucrurile care nu merge sa fie ascunse, sau sa spunem adevarul, indiferent cat ar fi fost de crud. Nu am avut ca obiectiv anumite persoane, sa fie promovate sau demise. E o actiune in premiera, cand un partid are curajul sa faca radiografia primelor 6 luni de guvernare. Ceea ce s-a intamplat in anii trecuti au fost pastrate guverne care au ruinat tara. Mai important decat un joc politic, e important ca aceasta tara sa beneficieze de un program votat masiv de romani. Directia e buna, dar ritmul de implementare e scazut. Avem capacitatea de a stabili care e prioritatea pentru a recupera si sa facem si schimbarile necesare.

– S-a discutat si despre unele masuri ce trebuiau sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018, dar trebuiau adoptate deja. E fondul Suveran de Investitii, legea preventiei, reglementari fiscale care sa creasca veniturile firmelor, un ritm de investitii ce trebuia sa fie mai mare. Analizand acest document, colegii au tras concluzia, alaturi de mine, ca o parte din membrii Guvernului nu au luat in serios programul de guvernare, din nefericire nu o parte mica, ci una mare. Nu au stabilit relatii intre ei, cu premierul, nu a fost o abordare strategica. Multe programe au fost tratate la si altele

– Trebuia un ritm mai mare de investitii publice, analizand acest document, majoritatea colegilor, inclusiv eu, am tras concluzia ca o parte, nu mica, din membrii guvernului nu iau foarte in serios programul de guvernare, nu au reusit sa se coordoneze. Nu au reusit sa stabileasca niste relatii care sa fluidizeze circuitul documentelor, nu a fost o abordare strategica. Am facut si o pauza in CEX, asteptand ca in partea a doua sa gasim cea mai buna solutie. Din pacate, premierul nici macar nu a asteptat sa ne indreptat spre un vot, care putea fi intr-un fel sau altul, care putea curpinde un pachet de masuri administrative si niste inlocuiri in guvern, nu neaparat demisia sau demiterea premierului.

– (…) Am facut o pauza, dupa mai multe ore. Din pacate, in a doua parte, premierul nici nu a asteptat votul, care putea sa fie intr-un fel sau in altul. Am descurajat orice intentia de a se escalada un conflict. Din pacate premierul nu a mai asteptat sa se ia nicio decizie si anuntat ca va demisiona daca Iohannis spune ca nominalizeaza tot un premier PSD.. Suntem in situatia astazi, dupa iesirea premierului din sala, in care tot ministrii PSD si-au dat demisia. Au demisionat inainte de CEx.

– Al doilea lucru de care am luat act ca premierul e pregatit sa demisioneze si sa faca alt guvern alaturi de ALDE. Continuarea guvernarii in actuala stare, cu Grindeanu sau nu premier, risca ca Romania in 3 luni programul de guvernare sa devina imposibil de pus in practica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: