„Dragnea ar duce-o ca o pasa la Rahova”. Radu Banciu anunta ca stapanul PSD va iesi din puscarie peste trei luni

actualitate

Realizatorul B1 TV, Radu Banciu, a sustinut miercuri seara la B1 TV ca Liviu Dragnea continua sa o duca „ca o pasa” in penitenciar. „Acum, cu putin noroc poate, totusi, sa mai faca macar vreo trei luni – ar fi remarcabil – si abia de sfintele sarbatori sa vina acasa, sa ii imbratiseze pe cei dragi si sa le povesteasca cum a fost martirul Liviu Dragnea”, a declarat Banciu.

„Liviu Dragnea le-a cerut judecatorilor sa fie lasat sa munceasca, i s-a acrit de atata lene in puscarie. De 15 luni, cel mai puternic om din Romania este la parnaie. A tot pierdut in instanta. A tot incercat pe diverse cai sa isi faca dreptate, pana la urma n-a izbutit. Pe data de 8 septembrie, adica in cateva zile, va afla, totusi, care este decizia instantei, daca se poate intoarce la munca de la service-ul penitenciarului. Cica ar duce-o ca o pasa la Rahova, dar in fine, nu poate sa iasa deocamdata. Fostul presedinte al PSD ramane, va reamintesc, in inchisoare, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins pe 21 august ca neintemeiata ultima sa contestatie la executarea unei pedepse, trei ani si sase luni – trei ani si sase luni, el are un an si trei luni de puscarie”, a afirmat Radu Banciu in emisiunea sa de la B1 TV.

„Acum, cu putin noroc poate, totusi, sa mai faca macar vreo trei luni – ar fi remarcabil – si abia de sfintele sarbatori sa vina acasa, sa ii imbratiseze pe cei dragi si sa le povesteasca cum a fost martirul Liviu Dragnea. Extraordinar! A prins toata pandemia acolo. Oare cum o fi cu mastile in parnaie? Oare astia nu primesc masti gratis de la stat? Ar trebui, in orice caz. Cum e sa cobori in pivnita neamului si acolo, la un moment dat, sa ti se ceara sa porti masca? Liviu Dragnea care nici nu stia ce se intamplase, ca eroii lui Kusturica. El nu stia ce-i la suprafata. El era in puscarie si dintr-odata i s-a spus ca a venit o epidemie ca in filmele alea americane, pe care oricum nu le vazuse ca era prea prost. Dintr-odata s-a trezit ca trebuie sa poarte botnita asta, cum ii spun muierile de pe Stefan cel Mare mastii de protectie”, a mai spus Radu Banciu.

Curtea de Apel Bucuresti a respins pe 21 august, ca neintemeiata, contestatia depusa de Liviu Dragnea la executarea pedepsei la care a fost condamnat in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul lider al PSD solicitand sa fie eliberat din inchisoare pe motiv ca este detinut ilegal.

Decizia este definitiva.

Aceasta a fost ultima cale extraordinara de atac la care a apelat Liviu Dragnea pentru a obtine anularea condamnarii de 3 ani si 6 luni de inchisoare, primit in mai 2019, pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Anterior, Dragnea a facut mai multe incercari de a iesi din penitenciar, prin introducerea in instante a unor cai extraordinare de atac – contestatie in anulare si recurs in casatie, insa cererile sale au fost respinse.

In timpul procesului de la Curtea de Apel Bucuresti, Liviu Dragnea a declarat ca este nevinovat, sustinand ca, daca va fi mentinut in inchisoare „prin incalcare brutala a drepturilor omului”, inseamna ca justitia din Romania „nu rezista la presiuni politice”.

„Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puscarie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la inchisoare de un complet nelegal. Avocatul a aratat ca Romania e parte la Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care e clara si fara echivoc. Am fost trimis la inchisoare prin nerespectarea legii si, daca voi fi mentinut in inchisoare prin incalcare brutala a drepturilor omului, inseamna ca in Romania justitia nu rezista la presiuni politice. Spre ca veti adopta o decizie prin care sa nu se mentina nerespectarea CEDO sau a legilor tarii”, a spus fostul presedinte al PSD in sala de judecata.

In cererea depusa in instanta, Liviu Dragnea a invocat un recurs in drept intitulat „habeas corpus” – o lege cu caracter constitutional, promulgata in anul 1679 de catre Parlamentul englez, prin care se garanteaza libertatea persoanei.

Avocatii fostului lider PSD sustin ca acesta este detinut ilegal in penitenciar, deoarece completul de 3 judecatori de la Inalta Curte care l-a condamnat nu era specializat sa judece fapte de coruptie. Avocatii invoca astfel o decizie a Curtii Constitutionale din octombrie 2019.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pe 27 mai 2019, de Instanta suprema, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Mai mult despre: ,

Comentarii: