Dragnea ar vrea sa o puna in locul lui Isarescu pe sotia unuia dintre autorii maretului program de guvernare

money

Atacurile PSD la adresa guvernatorului BNR Mugur Isarescu se intetesc pe masura ce mandatul acestuia se apropie de final. Deja pesedistii vorbesc tot mai des de profilul de patriot al persoanei care va prelua sefia Bancii Nationale.

Mandatul de guvernator al lui Mugur Isarescu si al tuturor membrilor Consiliului de Administratie al BNR expira la inceputul lunii octombrie. Iar Liviu Dragnea deja isi face planurile.

Potrivit unor surse din PSD citate de G4Media.ro, in locul lui Isarescu PSD ar vrea sa o numeasca pe Aura Socol, sotia lui Cristian Socol, unul dintre autorii programului de guvernare al PSD si considerat unul dintre ideologii partidului in privinta politicilor economice.

Ea este economist, profesor la ASE Bucuresti si membru in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF)

Socol a refuzat sa comenteze in orice fel informatia, la solicitarea jurnalistilor.

Insa in PSD lucrurile par aproape fixate: ”Nu a fost luata o decizie finala in PSD, dar numele Aurei Socol este in acest moment cel mai vehiculat”, au declarat sursele citate de publicatie.

Amintim ca intre BNR si Dragnea relatiile au devenit tot mai ostile, odata dupa adoptarea de catre Guvern a OUG 114 si apoi dupa ce seful PSD a depus un proiect de lege prin care vrea sa oblige Banca Nationala sa repatrieze rezerva de aur a Romaniei tinuta la Londra.

In cea mai recenta aparitie publica, Darius Valcov, cealalta eminenta cenusie din spatele programului de guvernare al PSD, l-a atacat pe Isarescu dur.

„Daca spunem sa vina in tara (aurul, n.red.), inteleg ca suntem rusi. Romania, sub administrarea BNR are 36 de miliarde de euro. Aproximativ 3 miliarde in aur. Restul in euro, dolari, etc., in depozit. Daca Romania vrea sa imprumute acum 33 de miliarde de euro, ar trebui sa plateasca aproximativ un miliard de euro pe an, pe zece ani.

BNR obtine venituri in 2017 de -80 de milioane de euro. Cam asta este situatia in Romania, cand unii se cred mai destepti si pe viata intr-un anume loc. Imi doresc din tot sufletul ca noul guvernator si noua echipa de la BNR sa fie patrioti. Altfel, Romania nu va putea scoate capul din tarana” a spus Darius Valcov.

Intrebat despre aducerea rezervei de aur in tara, conform unui proiect de lege semnat de Liviu Dragnea si Serban Nicolae, Valcov a spus: „Daca spun sa vina in tara inteleg ca suntem rusi”.

Ulterior, BNR i-a demontat aceste afirmatii, aratand ca sunt si mincinoase, si cauzate de slabele cunostinte economice ale consilierului guvernamental. Astfel, BNR nu doar ca a facut profit, dar 80% din el a fost virat la bugetul de stat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: