Dragnea are cultura zero. O expresie folosita de presedintele Iohannis este luata ad litteram. Seful PSD lanseaza un atac stupid

politica

Presedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat luni ca nu este de acord cu comparatia facuta de presedintele care a criticat dezbaterile din Comisia speciala pentru legile justitiei, apreciind ca parlamentarii s-au grabit sa ingrase porcul inainte de Craciun.

„Eu nu cred ca pot fi comparate legile justitiei – legi dintr-un domeniu fundamental – cu un porc. Parerea mea… Imi cer scuze”, a spus Dragnea, in cadrul unei conferinte de presa.

De asemenea, Dragnea a fost intrebat cum comenteaza faptul ca presedintele Klaus Iohannis a vorbit despre modificarea Constitutiei, in sensul in care persoanele cu probleme penale sa nu mai faca parte din conducerea statului.

„Nu pot fi de acord, pentru un motiv foarte simplu: exista deja o decizie a CCR care interzice o astfel de modificare, in acest sens”, a declarat el.

Presedintele Klaus Iohannis a criticat, pe 5 ianuarie, procedura de adoptare a legilor justitiei, context in care si-a exprimat speranta ca aceste acte normative vor fi imbunatatite iar judecatorii CCR le vor analiza cu mult profesionalism si multa obiectivitate.

„De ce s-or fi grabit doamnele si domnii parlamentari sa ingrase porcul inainte de Craciun? Probabil nu au auzit de acea vorba din popor cu ingrasatul porcului in Ajun de Craciun”, a spus seful statului.

De asemenea, Iohannis a subliniat ca, in cazul rediscutarii Constitutiei, este obligatoriu ca principiul integritatii sa fie introdus in Legea fundamentala.

„Sistemul electoral a fost asa construit ca accesul acestor persoane a fost posibil. Nu putem sa negam, in conditiile acestor legi valabile, accesul acestor persoane la functii inalte in stat. Personal, sunt convins ca, daca ne-am apuca odata sa rediscutam Constitutia, arhitectura statului, este obligatoriu sa introducem principiul integritatii chiar in Constitutie. Altfel, s-ar putea ca situatii de acest tip sa apara si in alte cicluri electorale”, a afirmat Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: