Dragnea are de gand sa SCHIMBE legea care interzice condamnatilor sa fie ministri. A facut o CRIZA de nervi, in direct, la Antena 3

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a negat faptul ca ar putea ataca la Curtea Constitutionala legea 90/2001 prin care se interzice persoanelor cu condamnari penale sa ocupe functia de ministru. Intrebat insistent pe acest subiect, la Antena 3, Dragnea a raspuns foarte nervos ca numai procurorii au astfel de atitudini.

Dragnea s-a certat cu realizatoarea Oana Zamfir, dupa ce aceasta i-a cerut de mai multe ori sa precizeze ce are de gand in legatura legea 90/2001. „Ati lasat de inteles ca veti face ceva cu aceasta lege”, a spus Zamfir. Dragnea s-a ebervat foarte tare, raspunzand ca „ca nu e bine sa aveti aceasta atitudine de procuror. Lasati acuzatiile!”.

Iata dialogul dintre cei doi, citat de DC News:

Oana Zamfir: Lucru la care este asteptat raspunsul dvs transant, dle Dragnea, este cel legat de legea 90/2001 privind organizarea si componenta Guvernului. Aceasta precizeaza clar ca o persoana condamnata penal nu poate fi membru al Guvernului, pe care de consecinta, nici prim-ministru. Intentionati sa faceti vreun demers in legatura cu aceasta lege? (…) Aveti un raspuns in legatura cu interdictia prevazuta in lege.

Liviu Dragnea: Nu, raspunsul meu este acelasi. Sa continuam sa comunicam cu romanii si, dupa 11 decembrie, sa ajungem sa avem acest subiect pe masa. Pana atunci facem campanie electorala.

Oana Zamfir: Dar nici nu spuneti ca legea nu ma lasa sa fiu membru al Guvernului, ca atare nu voi fi, nici nu spuneti asta. Ati lasat de inteles ca veti face ceva cu aceasta lege.

Liviu Dragnea: Doamna Oana Zamfir, eu nu va pot opri nici pe dvs, nici pe dl Razvan Dumitrescu sa faceti ce analize doriti, dar ceea ce am eu de spus as vrea sa fie transmis asa cum spun eu.

Razvan Dumitrescu: Veti respecta legea 90/2001?

Liviu Dragnea: PSD respecta toata legislatia, domnule Razvan Dumitrescu.

Oana Zamfir: Atunci nu veti fi membru al Guvernului. De ce va temeti…

Liviu Dragnea: Doamna Oana Zamfir, sa ajungem acolo.

Oana Zamfir: Dle presedinte, ce inseamna sa ajungem acolo, sunt doua variante. Ajungem acolo, respectati legea sau nu o respectati? Dvs. ati spus ca o respectati.

Liviu Dragnea: Eu v-am mai spus o data cu foarte mult respect ca nu e bine sa aveti aceasta atitudine de procuror. Lasati acuzatiile!

Oana Zamfir: Care a fost acuzatie pe care v-am adus-o? V-am intrebat.

Liviu Dragnea: Imi cer scuze ca am si indraznit sa vorbesc in aceasta interventie. Tot ceea ce fac eu in aceasta campanie, tot ce fac colegii mei are in vedere castigarea alegerilor de catre PSD. Orice afirmatie si actiune de-ale mele sunt in acest registru. Nu o sa va spun nici dvs, nici colegilor din presa, cine va fi propunerea de candidat pentru functia de prim-ministru dupa alegerile din 11 decembrie. Pe marginea acestei legi nu vreau sa comentez, au fost foarte multe comentarii de constitutionalitate, de neconstitutionalitate. Eu nu vreau sa ma lansez in aceste dezbateri, pentru ca cel mai important este sa castigam alegerile si avem sperante foarte mari si impreuna cu ALDE sa facem majoritatea guvernamentala.

Oana Zamfir: In ciuda faptului ca incercati sa blocati intrebarile mele, spunand ca sunt de procuror, eu cred ca sunt vizibil de ziarist, in momentul in care induceti ideea ca e neconstitutional acest articol. Veti ataca la CCR acest articol.

Liviu Dragnea: Eu va spun ca din punctul meu de vedere care poate fi gresit, aceasta intrebare este firect sa fie pusa dupa 11 decembrie.

Oana Zamfir: Nu vreti sa spuneti cinstit inainte de alegeri si ne certati pe noi ca facem speculatii in loc sa spuneti, lasati loc la speculatii. Nu sunt procuror, sunt ziarist cu foarte multa experienta pe care sper s-o respectati.

Liviu Dragnea: Eu nu-mi permit sa va cert pe dvs, doamna Oana Zamfir!

Oana Zamfir: Tocmai ati facut-o, m-ati asociat cu o categorie nu tocmai iubita, de procuror. Dincolo de asta, va semnalez ca dvs sunteti cel care dati loc la speculatii. Pentru baza unui partid e demotivant daca liderul nu poate fi prim-ministru?

Liviu Dragnea: Poate fi demotivant pentru baza partidului, daca declaratia liderului este rastalmacita intr-o emisiune.

Oana Zamfir: Daca liderul nu face declaratii transante, vedeti, sunteti in aceasta capcana.

Liviu Dragnea: Eu am spus ca imi doresc sa raman presedintele PSD, cu speranta ca vom castiga alegerile. De aici, dvs ati rastalmacit si ati tras concluzia ca `Dragnea recunoaste, face un pas inapoi, nu va fi prim-ministru`. Nu am spus asa ceva.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: