Dragnea are noi nevoi. Ministerul lui Shhaideh aloca o suma uriasa pentru o „investitie de prima necesitate” in Teleorman

news

Ministerul Dezvoltarii a publicat in dezbatere publica doua Hotarari de Guvern care prevad aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un stadion la Alexandria, judetul Telorman. Investitia depaseste 12 milioane de euro, informeaza economica.net.

Investitia in stadionul de la Alexandria este de 55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro), care va fi derulata prin Compania Nationala de Investitii (CNI). Contributia municipalitatii din oras va fi de doar 1,38 milioane de lei (putin peste 300.000 de euro), se mai arata in proiectul de HG.

Stadionul va avea o capacitate totala pentru 5.496 spectatori, o suprafata construita de 15.795 de mp, iar durate de realizare a investitiei este de 18 luni.

In Nota de fundamentare a HG se arata ca este nevoie de un nou stadion in Alexandria pentru ca:

– numarul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA;
– stadionul nu beneficiaza de un sistem de nocturna;
– stadionul nu beneficiaza de spatiile necesare pentru presa scrisa si TV;
– spatiile pentru echipe si oficiali sunt subdimensionate;
– nu au fost identificate elemente ce tin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale si sonore.

„Toate aceste carente cumulate justifica investitia propusa ca fiind de prima necesitate in contextul in care activitatile sportive continua sa fie desfasurate pe amplasament, iar cluburile locale de sport au in mod constant performante notabile in competitiile nationale si chiar internationale”, se arata in documentul citat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: