Dragnea, atac violent la Antena 3 dupa acuzatiile presedintelui Iohannis: „Nu poti sa jignesti in asemenea hal. Bun, m-a jignit pe mine, a jignit-o pe doamna Dancila”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si-a programat, joi seara, un interviu la Antena 3 unde a tinut sa ii ofere o replica lui Klaus Iohannis dupa acuzatiile acestuia.

„Eu nu am plecat pe ascuns. Dl Iohannis are niste slugi in Parlament si putea sa afle de invitatia pe care am primit-o. Am fost invitat si de presedintele statului Israel si de premierul Netanyahu. Am evoluat ceea ce se stabilise initial, investitii in Romania.

Eu nu am ascuns niciodata ca eu sau guvernul a decis si ca ambasada s-a si mutat. Eu m-as fi asteptat ca presedintele Republicii, asa am auzit ca isi spune astazi, sa se uite pe memorandumul adoptat de guvern. Nici nu a dorit sa il vada si a si iesit cu o declaratie foarte violenta. Am auzit tot felul de alegatii. Nu exista in Constitutie vreo prevedere care sa spuna ca presedintele are atributii exclusive pe politica externa a Romaniei.

N-am avut si nu o sa am niciodata intelegeri secrete cu nimeni.

Inainte de a iesi cu afirmatii contondente sa se gandeasca de doua ori la viitorul acestei tari, sa se gandeasca bine la viitorul Romaniei.

In ultimii ani noi am avut politica externa de a asculta de altii. Politica externa trebuie sa tina cont in primul rand de interesele Romaniei. Da, recunosc, am o relatie foarte buna cu premierul Israelului, asta este o infractiune?”, a declarat Dragnea la Antena 3.

„E o anumita doza de antisemitism. Nu poti sa jignesti in asemenea hal. Bun, m-a jignit pe mine, a jignit-o pe doamna Dancila. Nu poti sa jignesti niste oficiali din alt stat ca fac intelegeri cu oficiali din Romania”, a mai spus Dragnea.

„Am fost mult prea binevoitor cu presedintele Romaniei in ultimele luni. Nu stiu daca si-a luat mandat de la Parlament cand a fost in strainatate. Isi ia tot felul de angajamente in numele Romaniei”, a mai acuzat seful PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bacau, ca vizita in Israel a premierului Viorica Dancila si a presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, este plina de ciudatenii, fara mandat si il ingrijoreaza secretomania cu care a fost organizata. ”Cine stie ce intelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evrei”, a comentat presedintele Iohannis.

”Aceasta vizita pe care o face premierul si se pare si presedintele Camerei Deputatilor in Israel are cateva ciudatenii. Una din ele este ca nu au venit la discutii, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat acolo, deci a vorbit strict doar in numele si pentru Guvern, si nu pentru Romania. Insa nu acest lucru m-a ingrijorat cel mai mult, ci secretomania cu care s-a organizat aceasta plecare”, a declarat presedintele Iohannis.

Seful statului a subliniat ca nu a mai pomenit ca un premier al Romaniei sa plece intr-o vizita externa si sa anunte seara tarziu inainte de plecare acest lucru, fara sa anunte agenda, fara sa se stie de fapt ce cauta acolo. ”Asa in vizita turistica poate sa plece oricine oricand, dar daca pleaca persoana care conduce Guvernul ar trebui sa se stie mai mult”, a adaugat el.

”In ce priveste vizita presedintelui Camerei, mai mare secret: s-a aflat ca a plecat acolo doar dupa ce a ajuns acolo. Nu stiu care sunt dedesubturile acestei abordari. Cine stie ce intelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evrei, dar sper ca dupa revenire sa aiba bunul simt si sa explice romanilor ce au facut acolo”, a tinut sa precizeze Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: