politica

Dragnea a atins culmea ipocriziei la sedinta solemna de Centenar: Iubesc Romania, sa fim patrioti, sa fim romani adevarati!

Presedintele Camerei Deputalilor, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Sedinta solemna a Parlamentului consacrata celebrarii Centenarului Marii Uniri, ca cea mai mare realizare a Romaniei este integrarea euro-atlantica si trebuie continuat pe acest drum. In plus, Dragnea a firmat ca e normal ca politicienii sa se critice, dar a spus ca este dispus sa colaboreze „cu toata lumea in interesul natiunii”.

”Traim in aceste zile un moment unic in istoria tarii noastre. Romania implineste 100 de ani. Este un veac de unitate, de implinire a celui mai maret vis al natiunii noastre. Este cea mai mare sarbatoare a Romaniei. Peste trei zile vom sarbatori Marea Unire”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Acesta a vorbit despre cea mai mare realizare a Romaniei in cei o suta de ani.

„Am fost intrebat in aceste zile care este cea mai importanta realizare a Romaniei in cei 100 de ani de la Marea Unire. Este greu de ales, pentru ca sunt multe fapte mari, atat in perioada interbelica sau in Al Doilea Razboi Mondial, dar si in perioada regimului comunist, cand au fost multi oameni curajosi, care au luptat pentru libertatea acestui popor. Cred, insa, ca, la scala istoriei la care ne raportam, cea mai importanta realizare din acest veac al Unirii este integrarea euro-atlantica a Romaniei. Am constituit un cadru extrem de solid pentru Romania, un cadru NATO, iar acum ne putem concentra actiunile noastre pentru a putea aduce mai multa prosperitate si dezvolare pentru acest popor”, a mai spus Liviu Dragnea.

In plus, liderul social-democrat a afirmat ca ”este datoria noastra de a continua acest proces”.

”Este datoria noastra de a consolida pozitia tarii noastre in UE si in NATO. Avem obiective clare in aceasta privinta, adoptarea monedei EURO in Romania, admiterea tarii noastre in spatiul Schengen sau crearea unor relatii de cooperare europeana care sa faca din Romania o tara mandra si respectata in UE”, a mai spus presedintele Camerei Deoutatilor.

Dragnea a vorbit si despre consolidarea pozitiilor in cadrul NATO, afirmand ca toti politicienii trebuie sa conlucreze la atingerea acestor obiective si sa se comporte ca ”adevarati romani”.

”Toate aceste obiective reprezinta mize majore pentru Romania. Acestea sunt teme cu adevarat importante pentru tara noastra si pentru acest popor, iar noi, ca oameni politici, avem datoria sa ne comportam ca adevarati romani. Suntem oameni politici, ne aflam intr-o competitie interna permanenta. E firesc, ca asa functioneaza democratia. Ne criticam, ne atacam, dar din pacate uneori mergem prea departe. Cred, insa, ca in ceea ce priveste Romania, atingerea obiectivelor majore ale natiunii, trebuie sa fim in primul rand romani. Sa fim oameni politici ca oameni de partid, dar sa fim patrioti in ceea ce priveste Romania, cand ne raportam la interesele majore ale tarii noastre. Sa fim romani adevarati, uniti”, a mai spus Dragnea.

In finalul discursului, Dragnea a facut apel la colaborare.

”Eu tin la tara mea, iubesc Romania si sunt pregatit si eu si colegii mei sa colaboram cu toata lumea in interesul natiunii. Sunt convins ca sunt multi ca mine care gandesc la fel, in toate grupurile politice din Romania. Si ii invit pe toti sa construim impreuna o strategie pentru tara noastra. Nu o strategie politica, ci o strategie romaneasca, care sa se regaseasca in marile obiective ale Romaniei. Separat, putem fi franti unul cate unul, cum s-a mai intamplat in istoria tarii noastre. Impreuna, insa, putem fi o forta de nestavilit. Impreuna putem construi o Romanie puternica in Europa, in lume. Putem consolida impreuna Marea Unire pentru inca 100 de ani de aici inainte si pentru toate veacurile care vor curge pana la sfarsitul timpului. Avem multe motive care sa ne uneasca si pentru care sa fim mandri ca apartinem acestei natiuni”, a mai spus Dragnea.

Sedinta solemna consacrata celebrarii Centenarului Marii Uniri, la care participa presedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dancila si principesa Margareta, are loc, miercuri, la Palatul Parlamentului.

Urmareste-ne si pe:
Speranta Erhan

Share
Published by
Speranta Erhan

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

35 de minute ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

4 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

4 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

4 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

4 ore ago