Dragnea a blocat audierea lui Dancila in Parlament in privinta represiunii din 10 august. Argumentele sunt penibile

politica

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca solicitarea liberalilor de a o chema la „Ora Guvernului”, in Parlament, pe prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, a fost respinsa in Biroul Permanent pentru ca nu respecta Regulamentul.

”Cererea se referea la chemarea doamnei prim-ministru in prima zi a sesiunii parlamentare din septembrie-decembrie. Nu poti sa ceri premierului sa vina peste o ora si eventual dupa ce s-a terminat plenul Camerei Deputatilor. S-a discutat sa fie conform Regulamentului, in care se spune ca o data pe luna in fiecare zi de luni este Ora premierul, care poate fi folosita la cererea premierului sau a unui grup. Pur si simplu pe regulament”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Liderul de grup al deputatilor PNL, Raluca Turcan, a declarat luni ca solicitarea liberalilor de a o chema la „Ora Guvernului”, in Parlament, pe prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, a fost respinsa in Biroul Permanent, „fara niciun argument”, de majoritatea parlamentara.

„Biroul Permanent, prin vocea domnului Liviu Dragnea, a respins solicitarea PNL ca, la inceputul acestei sesiuni parlamentare, premierul Viorica Dancila sa vina la Ora Guvernului, in Parlament, pentru a raspunde cu privire la reprimarea protestului pasnic anti-guvernamental din 10 august. Fara niciun argument. Votul a fost cel al majoritatii parlamentare. UDMR din nefericire a votat cu PSD. Noi doream sa aflam adevarul din gura primului-ministru”, a afirmat liderul de grup al deputatilor PNL,Raluca Turcan.

Aceasta a adaugat ca actiunea Jandarmeriei din 10 august nu poate sa ramana fara un raspuns din partea premierului Romaniei, Viorica Dancila.

Comentarii: