Dragnea cheama elicopterul. Aurelian Badulescu a turnat trei ore in fata procurorilor. A spus ca ii este rusine de oamenii de pe strada

politica

Viceprimarul Capitalei Aurelian Badulescu a declarat, dupa ce a fost audiat luni la Parchetul General, ca declaratia sa potrivit careia a mintit procurorii in cazul anchetei privind protestul din 10 august a fost o metafora sau poate fi considerata „un vector de atragere a atentiei”.

„Ceea ce astazi eu am declarat este in continuarea declaratiilor pe care le-am facut in 24 august 2018, echipa de procurori parte din aceste informatii pe care le-am adus le aveau, au fost chestiuni pe care dumnealor au incercat sa le lamureasca pertinent. Speram ca de aici incolo lucrurile sa se aseze intr-o normalitate pentru ca nu as vrea copiii mei sa vorbeasca despre o mineriada sau despre rezultatele unor anchete care nici acum nu au fost terminate vizavi de evenimentele din 1989. Le-am explicat procurorilor ca am obosit pe strada oamenii sa ma faca parte a anumitor evenimente care s-au intamplat in acea zi. Trebuie lucrurile sa fie puse in ordine si atunci cred ca aceste declaratii sunt binevenite”, a declarat Aurelian Badulescu, la iesirea de la Parchetul General, potrivit Mediafax.

Intrebat daca si-a mentinut declaratia potrivit careia i-a mintit pe procurori la prima audiere, vicepirmarul Capitalei a replicat: „Veti vedea cand acest dosar si daca va ajunge in instanta si documentele vor fi publice si declaratiile mele, ca, asa cum am declarat, chestiunea cu minciunea este una legata de o metafora sau un vector de atragere a atentiei. Daca aveti rabdare sa ajungem in acel moment, lucrurile se vor rezolva”.

Saptamana trecuta, viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a declarat, intr-o interventie telefonica, ca i-a mintit pe procurori la Parchet atunci cand a fost chemat si audiat in ancheta privind violentele de la protestul de pe 10 august.

„Cate documente ai semnat ca sa nu-i lasi in piata si astia au dat la Parchet. Si de ce? Si de ce a trebuit sa mint la Parchet? Asta nu se intreaba? Da (am mintit la Parchet -n.r.). Dupa 30 ianuarie este ziua in care lumea va sti adevarul. Asta, asta este frica lor. Da, domn’e, recunosc ca am mintit la Parchet si ma pun la dispozitia organelor de urmarire penala cu fapte si declaratii pentru data de 10 august 2018. Poftim, am spus-o public. Ce am mintit o sa declar la Parchet”, a declarat Aurelian Badulescu, intr-o interventie telefonica la Romania Tv.

Intrebat de ce a mintit in fata procurorilor, Badulescu a replicat: „Pentru ca sunt un mincinos si ca sa apar un partid care acum ma exclude… de aia. Ca sa-l apar pe Codrin Stefanescu, ca sa apar democratia, ca sa fie bine”, a completat viceprimarul.

Mai mult despre: ,


Comentarii: