Dragnea continua sa stea ascuns, insa lucreaza prin intermediari. A reusit sa blocheze o sedinta a Parlamentului menita sa dezbata violentele din Piata Victoriei

politica

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a respins solicitarea opozitiei de convocare a unei sesiuni extraordinare in care sa se analizeze cele intamplate pe 10 august si sa se dezbata o motiune simpla depusa impotriva ministrului Carmen Dan. Printre motivele invocate, capul de tabel folosit in solicitare si presupuse diferente intre semnaturile unor deputati. In plus, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a plecat in concediu si si-a delegat atributiile deputatului PSD Carmen Mihalcescu, vicepresedinte al forului legislativ.

La terminarea sedintei Biroului Permanent al Camerei, Carmen Mihalcescu a explicat ca solicitarea de convocare a sesiunii extraordinara, semnata de peste 100 de deputati ai opozitiei, „nu intruneste toate prevederile legale si regulamentare” si prezinta „anumite inadvertente de natura tehnica”.

„A fost depusa o solicitare de catre liderii celor trei grupuri parlamentare – USR, PNL si PMP – pentru convocarea unei sesiuni extraordinare. Solicitarea a fost depusa marti, pe 14 august (…) Aceasta, potrivit articollului 72 din Regulament ar fi trebuit sa fie insotita de un proiect de hotarare prin care sa specificam denumirea comisiilor de ancheta, obiectivele acesteia. Nu mai spun ca sunt si de natura tehnica anumite inadvertente, incepand cu tabelele de care s-a facut misto intr-adevar in Biroul Permanent. Dar e o chestiune pe care, din cate imi amintesc eu, fiind in Parlamentul Romaniei de atata vreme, a fost respectata, adica acel cap de tabel la care noi am tinut si s-a facut de fiecare data. Ma rog, poate parea o chestiune neserioasa, dar in realitate nu este, este tot o procedura pe care trebuie sa o respectam”, a explicat deputatul PSD lasat de Liviu Dragnea presedinte interimar al Camerei.

Carmen Mihalcescu a invocat, ca motiv pentru respingerea solicitarii opozitiei, semnaturile „diferite” ale unor colegi. „In plus, s-a constatat ca unele semnaturi sunt diferite. Din cate imi amintesc eu, si sunt aici la al patrulea mandat, eu nu cred ca vreodata – si nu fac nicio acuza, pentru ca nu am competenta necesara – sa fi semnat altfel decat am facut-o pana acum (…) Daca va veti uita pe solicitare, veti constata ca domnul Nasui (Claudiu Nasui, deputat USR – n.r.) – si este doar un exemplu pe care il dau – are insa o semnatura diferita pe solicitarea trimisa catre Biroul Permanent si pe tabel. Noi nu avem competenta necesara sa stabilim, sa facem vreo expertiza grafologica insa toate aceste lucruri loate la un loc (…) inseamna practic ca Regulamentul nu a fost respectat, motiv pentru care aceasta sesiune extrordinara nu poate fi convocata”, a spus deputatul PSD.

Inlocuitoarea lui Dragnea a explicat jurnalistilor ca suspiciunile privind semnaturile s-au nascut dupa ce „saptamana trecuta, colegii de la cabinet, intamplator, fiind pe retelele de socializare, au constatat ca unii colegi care erau semnatari ai tabelului cu convocarea sesiunii extraordinare practic nu aveau fizic cum sa o faca”, fiind plecati din tara.

Acuzatiile Opozitiei

„PNL a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei (20 – 24 august), solicitarea fiind semnata de 114 deputati (PNL, USR si PMP – n.r.) in data de 14 august. Domnul presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, avea obligatia sa convoace o sesiune extraordinara conform prevederilor regulamentului. Nu a facut-o, ba mai mult, astazi, isi deleaga atributiile doamnei Mihalcescu si suntem anuntati ca se face o sedinta de Birou permanent. Noi credem ca PSD si Liviu Dragnea incearca sa impiedice convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei pentru ca din actiunile pe care le-a desfasurat nu a dorit, practic, convocarea. Obligatia convocarii revine presedintelui la solicitarea unei treimi dintre deputati, formularea fiind absolut regulamentara. (…) Dragnea a calcat in picioare Regulamentul si continua sa se comporte, asa cum ne-a obisnuit pana acum, ca pe mosia PSD”, a spus Vilceanu la Parlament.

Vilceanu a adaugat ca pentru sesiunea extraordinara, Opozitia a cerut constituirea unei comisii de ancheta privind evenimentele din 10 august din Piata Victoriei si o motiune simpla impotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: