Dragnea da o lovitura dura, subrezeste puternic activitatea DNA. Reuseste sa o „orbeasca” pe Kovesi, l-a inlocuit pe seful cele mai importante structuri cu care colaboreaza DNA

news

Seful Directiei de Operatiuni Speciale (DOS) din cadrul Politiei Capitalei, Liviu Vasilescu, a fost vineri schimbat din functie. DOS reprezinta „ochii si urechile” DNA, este institutia care se ocupa de filaje si de interceptari in cazurile de mare coruptie.

„Dragnea muta decisiv in razboiul cu DNA. A lasat-o pe Kovesi fara ochi si urechi. Doar cu resursele de care dispun procurorii nu pot face mare lucru, in conditiile pe care nu vor mai putea conta pe sprijinul DOS ca pana acum. Am intrat in ultima faza a razboiului cu ‘statul paralel’”, anunta jurnalistul Dan Tapalaga pe Facebook.

Liviu Vasilescu mutat la Directia de Arme si Munitii, scrie Tapalaga pe G4Media.ro, citand surse judiciare. Potrivit acestora, Directia de Operatiuni Speciale era una dintre institutiile cheie cu care lucra DNA dupa decizia Curtii Constitutionale, prin care SRI a fost scos din achetele penale. Sub conducerea lui Vasilescu, Directia de Operatiuni Speciale a functionat eficient, fara ca informatiile despre filajele si interceptarile realizate prin acesta directie sa ajunga la politicieni. Miza schimbarii conducerii DOS ar fi dorinta lui Liviu Dragnea de a avea control asupra acestei structuri esentiale din Politia Romana in relatia cu DNA. Nu e clar pana la aceasta ora cine il va inlocui pe Vasilescu.

Schimbarea lui Vasilescu s-ar fi facut la presiunile lui Adrian Mladinoiu, fostul sofer al lui Liviu Drangnea, in prezent sef la SGG si a subsecretarului de stat din MAI, Valeriu Mihai. Potrivit paginii de internet, Directia Operatiuni Speciale este o unitate de suport informativ, tactic-operational si tehnico-operativ specializat ce deserveste structurile din componenta Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Politiei Romane si a Ministerului Public care solicita sprijinul de specialitate in instrumentarea unor cauze complexe in situatii operative care necesita o actiune urgenta sau prezinta grad ridicat de risc. La nivel teritorial, directia are in componenta 14 servicii regionale, repartizate dupa principiul Curtilor de Apel si 26 de compartimente teritoriale in restul judetelor tarii.

Aceasta este doar o prima mutare dintr-un lung sir care vizeaza preluarea controlului politic asupra unor institutii cheie din stat. Pe langa schimbarea sefului DOS, planurile lui Liviu Dragnea includ trecerea STS (Serviciul de Telecomunicatii Speciale) in subordinea Ministerului Comunicatiilor, restructurarea SPP (schimbarea generalului Luciann Pahontu) si trecerea serviciilor secrete (SRI, SIE) de la presedintie la Parlament. Tot in subordinea Parlamentului ar urma sa fie plasata viitoarea Autoritate de Interceptari, proiect sustinut de ALDE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: