Dragnea a decis ce face cu Olguta Vasilescu, ce minister ii ofera. Insa Iohannis este inca pe terenul de joc

politica

Social-democratii au votat, in sedinta de marti a BPN al partidului, ca Lia Olguta Vasilescu sa fie propusa pentru Ministerul Dezvoltarii, iar Mircea Draghici pentru portofoliul Transporturilor, au declarat surse ale formatiunii pentru Mediafax.

Presedintele Iohannis a refuzat insa sa il revoce pe Paul Stanescu de la Dezvoltare, astfel incat acesta este inca ministru.

Premierul Viorica Dancila participa, marti, la reuniunea Biroului Politic National al PSD. La sediul PSD din Kiseleff mai sunt prezenti Liviu Dragnea, Olguta Vasilescu, Dragos Benea, Rodica Nassar, Mihai Fifor si Ionel Arsene. Niculae Badalau, noul ministru al Economiei a venit la Kiseleff, insa a plecat inaintea inceperii sedintei.

De asemenea a venit fugitiv si primarul Sectorului 3, Robert Negoita.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu va semna decretele de numire in functia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguta Vasilescu si pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltarii Regionale.

De asemenea, cu toate ca CEx al PSD a decis, luni, remanierea lui Paul Stanescu de la Ministerul Dezvoltarii, seful statului nu a semnat decretul de revocare a acestuia din functie.

Noii ministri ai Cabinetului Dancila au depus juramantul, marti, la ora 15.30, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis urandu-le succes in noul mandat.

Astfel, rand pe rand au depus juramantul Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educatiei, Marius-Constantin Budai – ministrul Muncii si Justitiei Sociale; Niculae Badalau – ministrul Economiei; Valer-Daniel Breaz – ministrul Culturii si Identitatii Nationale; Alexandru Petrescu – ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale; Constantin-Bogdan Matei – ministrul Tineretului si Sportului; Gabriel-Beniamin Les – ministrul Apararii Nationale.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, nu a participat la ceremonia de investitura a noilor ministri deoarece nu a primit o invitatie de la Palatul Cotroceni, au declarat surse politice. Nici presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu a fost prezent la ceremonie.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: