Dragnea declanseaza batalia finala cu Tudose. Pe cati ministri se bazeaza premierul pentru a face fata atacului

politica

Apropiatii lui Liviu Dragnea solicita organizarea de urgenta a Comitetului Executiv National (CEX) al PSD pentru a transa situatia din partid. Seful PSD crede ca a reusit sa contoleze majoritatea voturilor din CEX astfel incat va forta demiterea premierului PSD.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca premierul Tudose conteaza in guvern pe cel putin zece ministri care vor ramane in tabara lui in caz ca se va ajunge la o solicitare de demisie. „Tudose mai are doar cateva zile sa actioneze, cel tarziu luni. Daca se ajunge la CEX, a pierdut”, au mai precizat sursele citate.

Mia multi apropiati ai lui Dragnea si-au manifestat brusc sambata dorinta de a organiza CEX cat mai curand. Sedinta era programata pentru 29 ianuarie.

Vicepresedintele PSD Rovana Plumb solicita convocarea rapida a Consiliului Executiv National  pentru „a transa lucrurile si pentru a ne intoarce la o stare de calm si predictibilitate”. Acelasi mesaj il are si liderul PSD Neamt, Ionel Arsene, presedinte al Consiliului Judetean, care spune ca „lucrurile au luat o turnura nefasta atat pentru Guvern, cat si pentru PSD”.

Fostul ministru Rovana Plumb scrie, pe Facebook, ca situatia de instabilitate din ultima perioada nu mai poate continua, iar „fiecare zi care trece intr-un astfel de climat este daunatoare romanilor”.

„De aceea, consider ca PSD trebuie sa convoace cat mai rapid CExN – pentru a transa lucrurile si pentru a ne intoarce la o stare de calm si predictibilitate!”, afirma vicepresedintele PSD.

Si liderul PSD Neamt, Ionel Arse, cere convocarea Consiliului Executiv National al partidului, spunand ca „lucrurile au luat o turnura nefasta atat pentru Guvern, cat si pentru PSD”.

„Responsabilitatea fata de cetatean este principala atributie a unei guvernari. In momentul in care declaratiile celor desemnati sa se ocupe de gestionarea destinului Romaniei afecteaza imaginea tarii, dar si increderea romanilor in institutiile statului, atunci suntem intr-o situatie anormala. Lucrurile au luat o turnura nefasta, atat pentru guvern, cat si pentru PSD in fata romanilor iar cei care ne aflam la conducerea partidului trebuie sa luam atitudine, sa dam dovada de responsabilitate. Trebuie sa ne amintim de angajamentele pe care ni le-am luat cu totii in fata romanilor si sa ne intrunim, in cel mai scurt timp cu putinta, intr-un Comitet Executiv National pentru a clarifica situatia guvernarii in interesul romanilor, spre binele acestora, dar si al PSD”, spune Ionel Arsene, care este si presedintele Consiliului Judetean Neamt.

Celor doi li s-a alaturat si Gabriela Firea, cu o solicitare asemanatoare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: