Dragnea, despre Djuvara: „Una dintre cele mai mari valori ale Romaniei”. „Politica de mahala” – liderii PSD l-au enervat mereu pe Djuvara

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a grabit sa fie printre primii care transmit mesaje de condoleante dupa moartea Neagu Djuvara. Istoricul a fost in ultimii zece ani un critic foarte dur al PSD si al liderilor acestuia.

„#Romania a pierdut astazi una dintre cele mai mari valori! Un intelectual desavarsit, Neagu Djuvara reprezinta un reper de moralitate si civism, un om care s-a luptat intreaga sa viata pentru interesele Romaniei si ale romanilor.
Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a scris Dragnea pe Facebook.

Djuvara a avut numeroase remarci dure la adresa liderilor PSD, el sustinanc ca acest partid duce o „politica de mahala”.

„Victor Ponta imi e profund antipatic. Mai intai ca nu are mutra de roman. Are o figura de tatar scopit. Accidente de-astea se pot intampla, asa era si (Nicolae – n.red.) Titulescu, nici el nu semana a roman.

Unde a esuat? Nu ma intrebati de mine, nu il iubesc si nu pot sa vin sa dau note de purtare. Nu mai e nimic de facut, daca nu a urmat o politica, care sa fie cu adevarat europeana si in alianta cu SUA. Nu-mi dau seama ce pas gresit au facut de am ajuns sa avem o politica interna de mahala. Trebuie sa asteptam salvarea de peste Ocean”, spunea Djuvara intr-un interviu la Realitatea TV, in 2015.

Referindu-se la Ion Iliescu, istoricul a subliniat ca fostul sef de stat „ar trebui sa fie judecat pentru ca este un criminal”.

„Ion Iliescu, ala care a omorat o mie de oameni, pe strada, pentru ca sa pastreze puterea. Iliescu… ma mira ca nu s-a ridicat pana acum o voce suficient de tare in tara asta ca sa se faca proces lui Ion Iliescu”, a mai spus istoricul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: