„Dragnea a devenit o marioneta a premierului Israelului. Romania nu castiga nimic”. Cozmin Gusa dezvaluie ce ganduri are seful PSD

analize

Consultantul Cozmin Gusa considera ca intentiile lui Dragnea de a muta ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim  este un „joc disperat” din care Romania nu castiga nimic.

„Romania nu sta in Liviu Dragnea, desi in plan intern el incearca sa ne convinga ca ar conduce tot. In plan extern, gestul sau total excesiv si nepotrivit in administrarea relatiei cu statul Israel, in sensul intentiei de mutarea a Ambasadei, l-a facut cu atat mai putin frecventabil pentru ca l-a prezentat ca pe un om care nu respecta regulile jocului international. Sigur, Israelul este un stat prieten, Israelul are o traditie atat culturala, cat si investitionala in relatia cu Romania, dar nu trebuie sa consideram ca deciziile geo-politice vor fi luate de Israel fara a primi aprobare de la Washington pentru ca stim bine ca forta Israelului in regiune vine din sustinerea pe care i-o ofera SUA, iar cu acest lucruri nu se joaca”, a mai precizat acesta.

Consultantul politic a mai declarat ca pentru premierul Israelului Benjamin Netanyahu acest demers a lui Dragnea, total nepotrivit in acceptiune romaneasca, este un eveniment de PR care il ajuta in plan international sa mai numere inca o tara pe langa cele care deja si-au exprimat acordul pentru mutarea ambasadelor de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Din punct de vedere al lui Netanyahu acest joc ii da cu plus. Pentru Dragnea nu este decat un inutil joc de imagine in Romania, in conditiile in care politica geo-strategica pe care o face un stat trebuie sa se coordoneze cu partenerii geo-strategici, adica cu Statele Unite si Uniunea Europeana. Aici nu avem niciun demers pentru ca sa ne racordam acestui tip de joc extern pe care Liviu Dragnea, intr-un fel disperat, il face. El, practic, a devenit o marioneta a premierului Israelului care ii este de folos lui Benjamin Netanyahu doar in jocul international. Romania nu castiga nimic de aici si avand in vedere pozitia destul de ferma a presedintelui Klaus Iohannis, asta va fi un element care il va dezavantaja major pe Liviu Dragnea indiferent de ce ganduri are. Evident, gandurile sale, in afara de a scapa de condamnare, este sa mai urce o treapta sau doua trepte in ierarhia puterii si sa candideze la presedintie. De castigat nu vad cum ar putea sa castige, macar sa isi faca acest capriciu si sa fie candidat al unui partid trecut pe nume persoanal – PSDragnea, pentru ca de PSD nu prea mai putem vorbi”, a mai explicat Cozmin Gusa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: