Dragnea, din nou in fata judecatorilor. Liderul PSD a dorit sa arate si in sala de judecata cine este seful: „Smecheras Liviu Dragnea”

news

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, marti, un nou termen in dosarul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea fictiva a doua membre PSD la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Potrivit jurnalistului Ionel Stoica, prezent la proces, Liviu Dragnea s-a asezat in primul rand, pe locurile rezervate avocatilor, nu inculpatilor. „Smecheras Liviu Dragnea, in sala la Curtea Suprema s-a pus fix in primul rand, in banca rezervata avocatilor; cand conduci Romania, meriti macar un loc in fata instantei, nu stai in sala de judecata cu toti saracii si justitiabilii”, a scris Stoica pe Facebook.

Dragnea fost trimis in judecata de DNA, in acest dosar, alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Prodana, in iulie anul trecut.

Procurorii il acuza pe liderul PSD de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, fapte savarsite in perioada in care acesta ocupa functia de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, iar pe Bombonica Prodana, fosta sa sotie, de abuz in serviciu.

Liviu Dragnea este pus sub acuzare pentru ca ar fi determinat-o pe sefa Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa mentina in grila de salarizare doi membri PSD. Niciunul dintre ei nu ar fi trecut pe la serviciu, insa ar fi incasat salariul.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: