Dragnea din nou la DNA, Ciolacu vorbeste despre „tricolor”: „Drapelul national ne-a tinut intotdeauna strans uniti”

politica

Liderii PSD nu au avut nicio reactie ca urmare a interviului pe care Dragnea l-a acordat postului Realitatea Plus si nici in urma prezentei fostului lor stapan la DNA. Marcel Ciolacu vorbeste in schimb despre tricolor.

„Tricolorul a fost dintotdeauna simbolul cel mai puternic al apartenentei romanilor la valorile nationale. El este liantul tuturor generatiilor care au contribuit si s-au sacrificat pentru libertate si pentru constructia Romaniei de astazi.

Drapelul national ne-a tinut intotdeauna strans uniti in jurul sau, atat in momentele dificile ale natiunii noastre, cat si atunci cand am celebrat si ne-am mandrit cu reusite comune sau individuale. Trebuie sa pretuim si sa cinstim tricolorul, pentru ca este cea mai frumoasa reprezentare a sufletului nostru romanesc. La multi ani de Ziua Drapelului National!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Fostul presedinte al PSD Liviu Dragnea a fost adus vineri dimineata la DNA, pentru a i se aduce la cunostinta ca are calitatea de inculpat in dosarul Tel Drum.

Dragnea a fost adus cu o duba de la Penitenciarul Rahova, insa masina in care se afla a asteptat aproape o ora in curtea DNA, dupa care a fost coborat si introdus in sediul Directiei, avand masca pe fata.

Dragnea executa in penitenciar o pedeapsa de 3 ani si 6 luni de inchisoare, primita in mai 2019 in dosarul angajarilor fictive.

Liviu Dragnea a anuntat inca de joi, in cadrul unui interviu acordat fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, ca a fost citat in dosarul Tel Drum, interviu difuzat de postul Realitatea Plus.

„Maine (vineri – n.r.), sunt citat la DNA in dosarul cu Tel Drum, care, brusc, dupa 3 ani de zile, este pus din nou pe tapet, ce sa vezi, cu putin timp inainte de campania electorala. (…) Sa se discute iar despre acest dosar in care, si daca ma intrebi de ce sunt acuzat, sincer nu stiu. Era vorba despre doua drumuri facute cu bani europeni. Am inteles ca ar fi ramas in dosar doar un singur drum, dar nu stiu, probabil o sa vad maine. Drumurile exista. Practic, eu sunt acuzat ca in timpul mandatului meu s-au facut doua drumuri importante pentru judetul ala (…). Cand am venit presedinte de consiliu judetean, acolo nu era niciun drum in firea lui (…) Deci, maine o sa fiu la DNA (…). Pe citatie scrie ca ma cheama sa-mi aduca la cunostinta calitatea de inculpat. Intre timp, stand aici, probabil ca am facut ceva pe la garaj si trebuie sa fiu inculpat”, a declarat Dragnea in cadrul interviului.

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunta ca Liviu Dragnea este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru constituire de grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost savarsite in dosarul Tel Drum, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

DNA preciza ca dosarul s-a constituit pe baza unei sesizari a Oficiului European Antifrauda (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea savarsirii mai multor infractiuni, intre care obtinerea nelegala, pe baza de documente false, a unor finantari din fonduri europene pentru lucrari de reabilitare de drumuri judetene.

Mai mult despre: ,

Comentarii: