Dragnea i-a dus-o pe Dancila drept plocon presedintelui Israelului. Premierul roman a tinut sa spuna ca deja a gasit ambasador pentru Israel

news

Premierul si presedintele Camerei Deputatilor, Viorica Dancila si Liviu Dragnea, au fost primiti, joi, de presedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, care a salutat decizia privind accelerarea consultarilor interne cu privire la relocarea Ambasadei Romaniei la Ierusalim.

”Delegatia romana aflata in vizita oficiala in Israel, din care fac parte presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dancila si ministrul Afacerilor Externe Teodor Melescanu, a fost primita de catre presedintele Statului Israel, Reuven Rivlin. In cadrul discutiilor purtate cu acest prilej au fost evocate legaturile traditionale de prietenie dintre cele doua tari, consolidate pe parcursul a 70 de ani de relatii diplomatice neintrerupte. A fost evidentiat, totodata, nivelul excelent atins, in prezent, in cadrul cooperarii dintre Romania si Statul Israel”, se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, Dancila i-a spus presedintelui Israelului ca Guvernul Romaniei a propus deja un ambasador, decizia fiind acum la presedintele Iohannis.

”Situatia de securitate din regiune a ocupat un loc important pe agenda discutiilor, realizandu-se un schimb substantial de opinii cu privire la conflictul din Siria, evolutiile din dosarul nuclear iranian, situatia din Golful Persic si lupta impotriva terorismului. Presedintele Camerei Deputatilor a vorbit despre accelerarea consultarilor interne cu privire la relocarea Ambasadei Romaniei la Ierusalim. Presedintele Statului Israel a salutat aceasta decizie. In context, prim-ministrul roman a informat partea israeliana ca Guvernul a propus viitorul ambasador al Romaniei in Statul Israel, decizia de numire a acestuia apartinand presedintelui”, se mai arata in comunicatul Executivului.

Propunerea de ambasador in Israel ar fi Monica Gheorghita, in prezent secretar de stat in Ministerul de Externe, potrivit unor informatii din presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: