„Dragnea e disperat. Astfel de masuri iau oamenii disperati si oamenii carora le e frica de ceva”. Monica Macovei anunta ca nu se lasa intimidata de seful PSD: „Le produc insomnii”

politica

Europarlamentarul Monica Macovei considera ca intentia lui Liviu Dragnea de a adopta in Parlament o lege de pedepsire a celor care „isi defaimeaza tara” denota disperare din partea liderului PSD.

„Prima mea reactie a fost de haz, pentru ca inseamna ca e disperat. Astfel de masuri iau oamenii disperati si oamenii carora le e frica de ceva. Asta inseamna ca tot ce fac e cu folos. Daca vorbim de defaimare, tara o defaimeaza tocmai Dragnea, care este condamnat penal si conduce un partid in continuare si o coalitie de guvernare, mai e si trimis in judecata, mai are si o ancheta in curs pentru frauda cu fonduri europene”, a declarat Macovei intr-un interviu pentru RFI.

Intrebata de ce crede ca Liviu Dragnea si alti lideri ai coalitiei se refera atat de des la ea, Monica Macovei a raspuns: „Probabil ca le produc insomnii, ce sa spun, inseamna ca sunt eficienta, e singurul raspuns pe care-l am”.

Fostul ministru al Justitiei explica de ce a scos din lege in 2006 infractiunea de defaimare a tarii: „Se numea defaimarea tarii si natiunii, a fost in Codul Penal comunist si abia in 2006, cand am devenit ministrul Justitiei si am modificat Codul Penal, am propus si abrogarea si s-a abrogat aceasta infractiune, care spunea cam asa: defaimarea tarii si a autoritatii statului de catre orice persoana se pedepseste cu inchisoarea. In realitate, nu poti sa defaimezi tara, ca notiune abstracta sau daca spui tara este urata sau tara are paduri si ape murdare. Nu poti sa defaimezi decat un om. Daca apareau de exemplu dupa 1990 caricaturi sau pamflete, cand presa a devenit independenta, despre Iliescu, despre un alt politician, erau chiar arestati preventiv, oricum erau trimisi in judecata, judecati, avem si condamnari, din pacate, in acea prima perioada a anilor 90 (…). Deci Dragnea se intoarce la acest mod de gandire, care probabil nu i-a disparut niciodata. Asta este dictatura”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: