Dragnea este disperat, santaj voalat la adresa prim-vicepresedintelui Comisiei Europene: „S-ar putea sa fie o greseala”

politica

Presedintele PSD Liviu Dragnea a incercat sa il santajeze, voalat, pe prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, cu care s-a intalnit de dimineata. El spera sa obtina din parea Bruxelles-ului o atitudine mai concilianta fata de atacurile la adresa justitiei din Romania.

Vorbind despre atitudinea Comisiei Europene fata de Romania in privinta MCV si aderarii la Schengen, Dragnea a spus: „Daca dumnealui crede sau daca oficialii europeni cred ca in situatia internationala din ce in ce mai complicata atat din Europa, cat si din lume o atitudine buna si corecta fata de Romania nu este benefica, s-ar putea sa fie o greseala”.

Intrebat daca raportul MCV din 2017 va fi ultimul, asa cum a anuntat presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, Dragnea a raspuns ca Parlamentul si Guvernul isi doresc ca acest raport sa inceteze: „Guvernul si Parlamentul, ca si institutii, ne dorim ca acest raport sa inceteze, pentru ca am facut paralela cu aderarea noastra la Schengen, tot ceea ce se stabilise sa faca Romania si din punct de vedere tehnic, investitional, si legislativ s-a facut, numai ca de fiecare data s-a mai spus ca inca nu este suficient, ca mai trebuie ceva, neafland vreodata clar care mai sunt acele lucruri, care este foaia de parcurs care sa trebuiasca sa fie indeplinita. Aceasta confuzie nu ajuta”, a spus Dragnea, potrivit Agerpres.

„In conditiile in care vor fi foarte clare ultimele solicitari ale Comisiei care sa fie indeplinite de Romania, atunci inseamna ca putem discuta in mod realist de a prinde in aceasta viata incheierea MCV; daca nu vor fi lucrurile clare, inseamna ca-l putem considera ca si un instrument politic care nu are foarte mare legatura cu ceea ce se intampla in justitie”, a mai aratat presedintele PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: