Dragnea este incantat, este unic un Europa. Liderul PSD este singurul infractor si printre putinii mustaciosi dintre sefii parlamentelor din UE

news

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a participat, luni si marti, la Tallinn, la Conferinta presedintilor de Parlamente din Uniunea Europeana, ocazie cu care a avut convorbiri bilaterale cu omologii din Austria, Elvetia, Franta si Polonia.

La final, Dragnea s-a pozat impreuna cu ceilalti sefi de parlamente din UE. Dupa cum se poate vedea, Dragnea este printre putinii care au mustata. Nu ar fi nimic grav daca nu ar fi insa singurul infractor din acest grup.

„Am avut discutii foarte consistente cu domnul Wolfgang Sobotka, presedintele Consiliului National al Republicii Austria, privind preluarea, de catre Romania, a Presedintiei Consiliului UE. Austria isi incheie mandatul in decembrie, iar noi preluam in ianuarie. Bineinteles ca am discutat despre obiectivele prioritare pentru ei, asa cum sunt dezvoltarea societatii digitale sau investitiile in inovare, pe care le vom sprijini si in mandatul nostru. Un subiect special a fost Strategia pentru Regiunea Dunarii, care, la baza, e o initiativa romano-austriaca cu un imens potential de coeziune sociala si dezvoltare economica”, a declarat Dragnea, potrivit unui comunicat de presa transmis  de Camera Deputatilor.

Liviu Dragnea a avut o intrevedere si cu Dominique De Buman, presedintele Consiliului National al Confederatiei Elvetiene, in contextul pregatirii, la sfarsitul lunii mai, a vizitei oficiale la Berna a presedintelui Camerei Deputatilor.

Conform sursei citate, discutiile au vizat subiecte de interes comun, precum contributia financiara elvetiana, a carei rata de absorbtie in tara noastra depaseste 85%, respectiv sustinerea Acordului cadru intre UE si Elvetia.

La intrevederea cu Francois de Rugy, presedintele Adunarii Nationale franceze, Liviu Dragnea a subliniat caracterul special al cooperarii romano-franceze, care are potentialul de a atinge o noua etapa in relatiile bilaterale, „daca se bazeaza pe un dialog onest, corect si aplicat”. Discutiile au avut loc in marja evenimentelor pregatite pentru anul 2018, printre care Sezonul Romania – Franta si consolidarea Parteneriatului strategic prin actualizarea Foii de parcurs, precizeaza comunicatul.

Oficialul roman a purtat discutii cu Marek Kuchcinski, maresalul Seimului Republicii Polone, despre disponibilitatea de a utiliza institutiile legislative pentru a intensifica cooperarea dintre cele doua tari si a promova o agenda comuna la nivel european. Cei doi oficiali au evidentiat „dinamica pozitiva a contactelor bilaterale si pozitiile convergente ale celor doua tari pe mai multe niveluri de cooperare internationala, o atentie deosebita fiind acordata revitalizarii Parteneriatului estic”, mai indica sursa citata.

Conferinta presedintilor de Parlamente din Uniunea Europeana este un forum anual de discutii privind rolul si responsabilitatile legislativelor nationale in structura europeana. Pe agenda reuniunii de anul acesta de la Tallinn s-au aflat sesiuni plenare avand ca teme viitorul UE, asigurarea sigurantei cetatenilor europeni si facilitarea schimburilor de informatii la nivelul Parlamentelor nationale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: