Dragnea, explicatie penibila, de ce refuza sa sesizeze el insusi CCR in cazul Belina. Ce spune despre demisia lui Tudose

news

Liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, a afirmat luni ca „nici vorba” sa existe un conflict in PSD cu privire la subiecte vehiculate in presa, intre care legile Justitiei, depunerea unei sesizari la CCR pe tema cazului ‘Belina’ sau un sondaj de opinie.

„Nu am vorbit asta in partid, ne-am intalnit la Sucevita, nu s-a discutat asta. Ba dimpotriva, atunci am hotarat sa ne vedem in alianta si sa discutam care este cea mai eficienta procedura si atat. Nici vorba de conflict pe subiectul asta. (…) Eu am vorbit cu domnul Tariceanu, am vorbit si astazi, dumnealui a zis si am inteles — continua cu demersul asta (n.r. — sesizarea la CCR). (…) Nu sunt constitutionalist. Daca eram constitutionalist, o faceam eu”, a declarat Dragnea la sediul central al PSD, citat de Agerpres.

Insa nici Calin Popescu Tariceanu, caruia Dragnea i-a cerut sa sesizeze CCR in cazul Belina, nu este „constitutionalist”. Tariceanu a anuntat ca va solicita serviciilor de specialitate un punct de vedere privind sesizarea la CCR.

El a negat ca ar simti o lipsa de asumare din partea Guvernului pe legile Justitiei si sesizarea la CCR in dosarul ‘Belina’.

Dragnea a respins si existenta unei tensiuni intre coalitie si Guvern: „Nu. Chiar am vorbit cu domnul Tariceanu astazi, ca au aparut zvonuri, ‘conflict, tensiune maxima”. In primul rand, ca sa existe un conflict trebuie sa fie cel putin doi actori. Din partea mea sau din partea presedintelui Senatului nu exista niciun fel de tensiune sau conflict cu premierul sau cu cineva din Guvern. Ba dimpotriva. (…) Si eu ar trebui sa ma vad mai des cu domnul Tariceanu, dar programul a fost foarte strans in ultima perioada”.

Intrebat daca s-a pus problema demisiei premierului Mihai Tudose, presedintele PSD a spus: „Ca sa fie asa ceva, trebuie sa vedem. Noi tot construim acum si brodam pe niste zvonuri plecate de la un sondaj si de la niste comentarii pe marginea acelui sondaj”.

Intrebat daca exista in acest moment eventuale remanieri la nivelul Cabinetului, in conditiile in care a afirmat ca acesta este atributul premierului, Liviu Dragnea a aratat ca aceasta este procedura constitutionala si legala.

„Premierul, asa cum s-a intamplat cand s-a format Guvernul, daca are vreo propunere de remaniere, in mod firesc si politic si constitutional, vine cu propuneri in Comitetul Executiv National. Cu argumente, normal. Partidul face in continuare evaluare”, a mai spus el.

„Haideti sa vedem daca se intampla ceva, nu stiu. Vorbim de ipoteze”, a adaugat Dragnea, intrebat daca a cerut premierul remanierea unor membri ai Cabinetului.

Pe de alta parte, liderul PSD afirma ca nu este de acord cu afirmatiile lui Varujan Vosganian conform carora fiecare ou consumat din gospodarie vaduveste statul de 50 de bani: „Nu, cu asta nu sunt de acord, cu toate riscurile”. „N-am vazut postarea domnului Vosganian si trebuie sa explice dumnealui. Eu il stiu un economist bun”, a subliniat Dragnea.

Intrebat daca ar putea renunta PSD la obligativitatea masurii referitoare la TVA defalcat, respectiv sa fie doar optionala din 2018, presedintele PSD a raspuns: „Noi asteptam cu foarte mare interes pozitia Ministerului de Finante. Noi nu ne permitem sa comentam drafturi. (…) Sa vedem daca Ministerul Finantelor isi mentine varianta initiala, vrea sa vina cu o imbunatatire si atunci discutam pe ce avem, nu pe drafturi”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: