Dragnea face pe nervosul si il cearta pe iubitul Liei Olguta Vasilescu: „Poate o sa se uite in agenda si o sa imi faca si mie loc sa ma cheme”

news

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, referitor la audierea lui Florian Coldea in Comisia SRI, ca la audieri nu citesti si pleci, pentru ca asta nu e audiere, ci „este un seminar in care cineva vine, citeste niste hartii si eventual mai spune niste pilde”.

„Eu in general nu ii cert pe colegii mei din Comisia SRI, nici macar pe presedintele Manda, dar eu am inteles ca acolo sunt audieri. La audieri nu citesti si pleci, din cate inteleg eu. Aia nu e audiere, este un seminar in care cineva vine, citeste niste hartii si a plecat, eventual mai spune niste pilde”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus ca nu stie la cine se referea fostul prim adjunct al SRI cand a amintit de pilda cu Iuda: “Habar n-am la cine se referea si sincer nici nu ma intereseaza foarte mult”.

De asemenea, intrebat daca Florian Coldea a vrut sa abata atentia de la alte lucruri cand a amintit de Iuda, Dragnea a spus ca important este ceea ce s-a intamplat in acesti ani, iar “aceste perdele de fum nu pot acoperi”.

„Eu nu ma uit la asta. Eu cred ca principalele subiecte sunt legate de ce s-a intamplat in acesti ani. Nici de porci, nici de sorici, nici de pilda respectiva. Sa se ameninte intre ei care vor. Toate aceste perdele de fum nu pot acoperi ce s-a intamplat si incepe sa iasa la iveala in fiecare zi. Este un proces care, dupa parerea mea, nu mai poate fi oprit”, a continuat liderul PSD, citat de news.ro.

El a mai spus ca va spune daca a participat sau nu la petrecerile organizate de SRI daca va fi chemat in Comisia SRI.

“O sa spun la Comisia SRI, probabil in aceasta viata, cand domnul Manda o sa se uite in agenda si o sa imi faca si mie loc”, a afirmat liderul PSD.

Dragnea a mai spus ca relatia pe care o are cu actualul director al SRI, Eduard Hellvig, o avea si inainte cu George Maior si cu Florian Coldea.

Liviu Dragnea a sustinut totodata ca protocoalele SRI „reprezinta baza scrisa pentru un sistem de politie politica”.

”Acele protocoale, de fapt, reprezinta baza scrisa pentru un sistem de politie politica, care a fost construit in Romania. Nu exista (protocoale in NATO si UE – n.r.). Eu am trait inainte de 1989 si atunci era fosta Securitate care facea cercetari penale. Acele protocoale au creat baza pentru ca SRI sa se apropie de ideea de cercetari penale”, a afirmat el.

Liderul PSD a subliniat ca bresa de securitate pe care ar putea-o crea lipsa protocoalelor, invocata de Florian Coldea, este falsa.

”Nu a definit nimeni care ar fi bresa de securitate. Chiar nu vreau sa analizez ce a spus domnul Coldea. Eu nu am vazut si nici nu am vazut pe altcineva sa defineasca bresa de securitate”, a spus Dragnea.

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea sustine ca incheierea protocoalelor interinstitutionale este o practica internationala, inclusiv la nivelul UE si al NATO si ca, in acest moment, din cauza asaltului fara precedent in legatura cu protocolul SRI-Ministerul Public, Serviciul este in imposibilitatea de a actiona pentru contracararea actiunilor de terorism si spionaj, ceea ce risca sa vulnerabilizeze securitatea Romaniei si a aliatilor. El a remarcat ca subiecte care initial au fost lansate in spatiul public pe Facebook s-au transformat in fake stories, iar acestea intens promovate incearca sa ia locul realitatii. Coldea s-a referit si la cei care tradeaza interesele statului, comparandu-i cu Iuda, despre care a afirmat ca a sfarsit tragic, „ca orice tradator”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: