Dragnea face pe nestiutorul in cazul Legii pensiilor: „Pana s-a intors doamna Olguta n-am stiut cand se depune”

news

„Este o lege foarte grea, o lege care are ca obiectiv principal indreptarea nedreptatilor care persista de ani de zile. (…) Nicio pensie nu va fi scazuta. (…) Cea mai mare nedreptate o reprezinta faptul ca la posturi egale, salarii egale, stagiu egal, pensiile sunt diferite. (…) Cand vom avea decizia finala luata, toti o sa prezentam cu asumare, cu (…) toata sinceritatea si intr-un mod foarte cinstit care este situatia. Ca sa reparam aceste nedreptati, trebuie sa apara bani in plus, adica trebuie sa punem niste bani in plus”, a declarat Dragnea, la un post de televiziune, citat de Agerpres.

Intrebat daca ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa, are acesti bani, presedintele PSD a raspuns: „E vorba de 7 miliarde, poate sa fie vorba de 8 miliarde, de 10 miliarde, asa ceva nu se poate sustine intr-un an. Si atunci, trebuie sa avem o discutie cinstita, o dezbatere cinstita, sa hotaram impreuna in cat timp Romania poate suporta sa aloce aceasta suma, ca sa reparam si aceasta nedreptate si care este modalitatea prin care se fac aceste transe. Si aia va fi principala dezbatere, dupa ce proiectul de lege va iesi public”.

Totodata, Liviu Dragnea a spus ca a aflat de la ministrul Muncii, Lia-Olguta Vasilescu, ca termenul de depunere a acestui proiect de lege este 1 octombrie.

„Am aflat si eu cu bucurie cand e termenul de depunere, ca n-am stiut. Pana nu s-a intors doamna Olguta, n-am stiut ca e 1 octombrie, dar asta e o veste buna. (…) Nu e vorba de nicio secretomanie, este vorba doar de o abordare, dupa parerea mea, responsabila, in care sa nu mai iesim cu totii si sa ne dam cu parerea (…), pana cand nu se finalizeaza proiectul, care va fi lansat in dezbatere publica foarte serioasa”, a mai afirmat Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: