Dragnea, facut knockout chiar de catre socialistii europeni. Pozitie dura a grupului socialist de la Bruxelles fata de mutarea ambasadei romane la Ierusalim

politica

Grupul socialistilor europeni din Parlamentul European afirma taios ca nu va „sprijini nicio decizie unilaterala” in privinta mutarii ambasadelor statelor UE de la Tel Aviv la Ierusalim. Socialistii spus ca urmarsc cu atentia „discutia din Romania” pe acest subiect.

”Pozitia S&D este foarte clara. Nu doar ca protestam impotriva deciziei presedintelui Trump, dar facem apel la toate statele membre ale Uniunii Europene sa nu urmeze aceasta cale. Am spus acelasi lucru si in decembrie anul trecut.

In plus, noi am sprijinit intotdeauna pozitia adoptata de Uniunea Europeana: problema Ierusalimului trebuie sa fie parte dintr-un acord de pace final intre israelieni si palestinieni. Nu vom sprijini nicio decizie unilaterala cu privire la aceasta chestiune (indiferent ca este vorba despre Statele Unite sau oricare dintre statele membre ale Uniunii Europene).

Discutia din Romania cu privire la relocarea ambasadei la Ierusalim este in desfasurare in acest moment si o urmarim indeaproape. Din cate stim, o decizie finala nu a fost luata pana acum”, se arata intr-o declaratie oficiala transmisa jurnalistilor de la g4media.ro.

Pe 6 decembrie 2017 grupul socialistilor din Parlamentul European a luat pozitie fata de anuntul facut de presedintele american, Donald Trump, privind recunoasterea oficiala a Ierusalimului drept capitala a Israelului.

”Grupul S&D protesteaza vehement impotriva anuntului facut de presedintele Donald Trump in legatura cu recunoasterea oficiala a Ierusalimului drept capitala a Israelului si decizia sa de a muta ambasada americana de la Tel Aviv in viitorul apropiat, ascunzandu-se in spatele Congresului si fara a oferi nicio noua speranta pentru palestinieni”, se arata in luarea de pozitie a S&D.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: