Dragnea a facut praf politica externa a Romaniei. Prima reactie internationala dupa ce Romania a blocat initiativa Frantei in legatura cu ambasadele din Israel

news

Autoritatea Palestiniana a condamnat, sambata, pozitia adoptata de Romania, Cehia si Ungaria, care au blocat planurile de adoptare a unei declaratii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, relateaza agentia Wafa, citata de Mediafax.

”Pozitia celor trei state intra in contradictie totala cu politica UE si reprezinta o incalcare clara a dreptului international, a rezolutiilor ONU, a conventiilor de la Geneva si a principiilor drepturilor omului”, se arata intr-un comunicat emis de ministerul de Externe al Autoritatii Palestiniene.

Potrivit comunicatului, Autoritatea Palestiniana multumeste statelor care au sustinut declaratia de condamnare a mutarii ambasadei SUA la Ierusalim si considera Romania, Ungaria si Cehia responsabile pentru blocarea adoptarii acestei declaratii si pentru toate consecintele care vor urma.

Romania, Cehia si Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declaratii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit postului israelian Channel Ten, care citeaza surse diplomatice. Diplomati europeni si oficiali israelieni au afirmat ca declaratia comuna, elaborata la initiativa Frantei, ar fi urmat sa prezinte un front unit european impotriva actiunii Washingtonului.

Potrivit televiziunii, declaratia comuna ar fi subliniat ca Ierusalim ar trebui sa fie capitala a doua state – Israel si Palestina, statutul orasului ar trebui rezolvat doar in urma negocierilor de pace, iar tarile UE nu vor urma exemplul SUA privind mutarea ambasadei la Ierusalim.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: