„Dragnea, gainar batran in final de cursa”. Dan Alexe, descriere fidela a reactiei isterice a sefului PSD in cazul lui Stefan Mandachi

analize

Jurnalistul Dan Alexe, corespondent la Bruxelles al postului Europa Libera, descrie sugestiv cea mai recenta iesire publica a sefului PSD, Liviu Dragnea. Acesta l-a atacat violent pe Stefan Mandachi, acuzandu-l ca este un „smecher care face circ”.

„Dragnea, gainar batran in final de cursa… Reactia lui Dragnea la greva #sieu si metrul ala de autostrada e un exemplu de cum nu trebuie facut.

In primul rand, un om politic autentic, demn, aflat la putere nu insulta cetatenii cand e contestat. El are alte resurse, autoritatea, umorul, retorica, discursul de sus. Moldoveanul acela care a facut un chilometru de autostrada nu poate fi numit un ‘smecher’. ‘Smecher’ e un termen golanesc care arata vocabularul limitat al unui gainar in final de cursa cum e Dragnea. Retorica lui acolo se opreste.

Apoi, tu ca sef al principalului partid din Romania nu intri in competitie cu un antreprenor privat din Modova spunand, dupa atatia ani la putere, ca ‘noi vom construi mai mult’.

Si care ‘noi’? Autostrazile le face guvernul, nu camera deputatilor, unde domneste Dragnea, incoltit de opozitie.

Totul a fost rau in interventia lui Dragnea. Rau croit, rau gandit, rau vorbit. Dar detaliul care arata sfarsitul e faptul ca el acum isi pierde calmul. Or, primatele din jurul lui simt asta. Un sef adevarat nu reactioneaza isteric. Autoritatea s-a dus. Haita l-a adulmecat si se gandeste deja cum sa-l lepede”, a scris Alexe pe Facebook.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca, in timp ce unii ”fac circ” si sustin protestul ”Romania vrea autostrazi”, a inceput lucrul la primii kilometri reali de autostrada. ”La ora 12:30 au inceput lucrul pentru primii kilometri de autostrada in Moldova, adica reali. Ei fac circ, noi facem autostrazi, ei tipa, noi dezvoltam Romania”, a spus Dragnea.

”Niste smecheri, care, vezi Doamne, fac ei un metru de autostrada. Sa vorbim foarte cinstit. La ora 12:30 au inceput lucrul pentru primii kilometri de autostrada in Moldova, adica reali. Azi la 12:30. Ei fac circ, noi facem autostrazi, ei tipa, noi dezvoltam Romania. Citeam niste comentarii de la oameni care gandesc si care sunt informati si care sigur nu mai suporta atatea minciuni. Acel om de afaceri, care am inteles ca a cheltuit 100.000 de euro pentru acest circ, daca tot avea banii astia, putea sa dea 100 de mii de euro la niste case de copii sau sa se doneze undeva”, a declarat Liviu dragnea, la Targoviste, in discursul sustinut la Conferinta Extraordinara a PSD Dambovita.

Dragnea a reiterat ideea ca intregul protest – la care s-au raliat zeci de firme, dar si personalitati si persoane fizice – este ”circ”.

”Ramane la latitudinea noastra, la forta noastra, la determinarea noastra sa spunem romanilor adevarul. Eu nu va cer altceva: nu va cer sa mintiti, nu va cer sa manipulati, va cer doar sa fiti aceiasi romani curajosi pe care i-a avut mereu PSD-ul, sa spuneti oamenilor ce se intampla si oamenii sa judece pentru ca, altfel, ii lasati doar pe acesti circari condusi de – nu mai stiu cum sa ii zic lui Iohannis – lenes”, le-a transmis Dragnea pesedistilor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: