Dragnea a gasit o gaselnita ridicola pentru a scapa Casa Regala de la plata chiriei pentru Palatul Elisabeta. Casa Regala se va transforma in ONG

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca motivul pentru care el si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si-au retras proiectul privind statutul Casei Regale a fost acela ca proiectul „nu era fezabil si avea potentiale riscuri de neconstitutionalitate”, anuntand ca a fost depus deja altul la Camera Deputatilor. Dragnea a spus ca nu vrea ca Familia Regala sa plateasca o chirie pentru Palatul Elisabeta.

„In ultimele saptamani au fost discutii dese cu reprezentantii Casei Regale. Eu si cu domnul Tariceanu l-am desemnat pe domnul Gabriel Vlase, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, sa aiba intalniri cu reprezentatii Casei Regale, si s-a ajuns la concluzia comuna ca proiectul de lege depus la Senat nu era fezabil si avea potentiale riscuri de neconstitutionalitate”, a declarat Liviu Dragnea.

El sustine ca impreuna ca seful Senatului au depus la Camera Deputatilor un nou proiect privind statutul Casei Regale.

„Impreuna (cu presedintele Senatului – n.r.) am facut un nou proiect de lege, se pare ca s-a si depus la Camera, prin care se infiinteaza o institutie care va administra functionarea Casei Regale, pentru a evita orice risc de neconstitutionalitate si pentru a fi ceva care sa se poata si aplica. Este convenit cu reprezentatii Casei Regale lucrul acesta. Costurile din partea statului vor fi foarte mici si cred ca este o solutie care va fi adoptata si care va multumi pe toti”, a mai explicat Dragnea.

Intrebat daca este de parere ca Familia Regala ar trebui sa plateasca o chirie pentru Palatul Elisabeta, liderul PSD a spus: „Eu nu vreau sa plateasca. Nu cred ca e nevoie sa plateasca chirie. E vorba sa aiba in folosinta. Sunt foarte multe ONG-uri care folosesc gratuit spatii ale statului”.

Presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, au retras proiectul privind statutul Casei Regale din procedura legislativa. Tariceanu spune ca motivul tine de definirea statutului acestei, Casa Regala neputand fi un ONG, dar spera ca legea sa fie adoptata in actuala sesiune parlamentara.

„In temeiul art 97 alin (1) din Regulamentul Senatului, solicitam retragerea propunerii legislative pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei in calitate de initiatori”, se arata in solicitarea inaintata Biroului permanent al Senatului.

Proiectul fusese depus in noiembrie 2017, iar fostul premier Mihai Tudose anuntase ca Guvernul va da un aviz negativ.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: