Dragnea a gasit solutia pentru a demara uriasa escrocherie numita Fondul Suveran de Investitii. Teodorovici detaliaza

politica

Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii va fi infiintat printr-o Hotarare de Guvern, dupa ce Curtea Constitutionala a precizat ca decizia de infiintare a Fondului trebuie luata printr-un act al administratiei centrale, nu printr-o lege adoptata de Parlament, a declarat, joi, ministrul Finantelor.

„Este un instrument util si sunt convins ca va fi folosit in economie in ansamblu, dar, dupa decizia Curtii Constitutionale, cred ca pasii urmatori sunt la nivel de Guvern, emiterea unei Ordonante pentru a crea cadrul legal general pe care Curtea l-a invocat ca fiind necesar. Asta se va face pe timpul perioadei vacantei parlamentare, iar pasul urmator este emiterea unei Hotarari de Guvern pentru a stabili mecanismul fondului”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor.

„Deci Ordonanta este pentru a stabili cadrul general nefacand trimitere la un fond anume, ci doar creezi cadrul legal, cand se pot infiinta in Romania astfel de instrumente financiare si mai departe mai multe informatii. HG-ul in schimb, efectiv va stabili fondul care a fost tot prin parlament stabilit si respins de Curte”, a spus ministrul.

Curtea Constitutionala a admis miercuri toate sesizarile formulate de Opozitie si presedintele Klaus Iohannis cu privire la Legea de infiintare a Fondului Suveran de Dezvoltare de Investitii, motivand ca un astfel de Fond trebuie infiintat prin hotarare de guvern. Argumentul principal oferit in obiectiile de neconstitutionalitate a fost ca o astfel de decizie care sa infiinteze Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI) trebuie luata printr-un act al administratiei centrale, nu printr-o lege adoptata de Parlament.

Prin urmare, plenul Curtii Constitutionale a decis admiterea obiectiei de neconstitutionalitate asupra acestei legi, motivand ca FSDI poate fi infiintat prin hotarare de guvern, nu printr-un act normativ al Legislativului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: