Dragnea i-a dat apa la moara lui Nigel Farage: „Este absolut de necrezut ca suntem intr-o uniune politica cu o tara ca Romania”

news

Protestele din Romania ii dau apa la moara cunoscutului eurosceptic Nigel Farage. In propriul sau show radio, el insista sa demonstreze ca Brexit-ul este cea mai buna solutie pentru Marea Britanie, din moment ce in Uniunea Europeana sunt si tari precum Romania, in care parlamentarii incearca sa dezincrimineze furtul pentru functionarii publici. Mai mult, Nigel Farage a mai spus ca tara noastra nici nu trebuia primita in Uniune. Declaratiile sale l-au nemultumit pe unul dintre ascultatorii sai. El l-a numit pe Nigel Farage rasist pentru aceste afirmatii, relateaza Digi24.

„Sunt proteste de strada in Romania. Cele mai mari demonstratii de la caderea lui Ceausescu in 1989. Ei protesteaza impotriva unei legi care prevede ca orice functionar public care fura mai putin de 38.000 de lire sa nu poata fi condamnat. Deci, esti functionar public, deturnezi 38.000 de lire in fiecare an, nu-i nimic, primesti doar un avertisment. Este absolut de necrezut ca suntem intr-o uniune politica cu o tara ca Romania. Nu ar fi trebuit niciodata sa li se permita sa intre (in Uniunea Europeana, n.r.)”, afirma Nigel Farage.

Declaratiile lui Nigel Farage l-au infuriat pe unul dintre ascultatorii sai.

„Cred ca sunteti rasist si mi se pare ofensator modul cum ati vorbit de Romania si romani. Da, sunt proteste pentru ca oamenii sunt impotriva a ceea ce parlamentarii lor incearca sa faca, dar ganditi-va la parlamentarii britanici care au deturnat sute de mii de lire si vor scapa nepedepsiti. Care este diferenta”, intreaba un spectator.

„Tony, iti spun eu care este diferenta. Coruptia este absolut endemica in societatea romaneasca si o demonstreaza fiecare raport independent care este publicat. Mai mult, Tony, este o tara in care aproximativ patru milioane de oameni sunt discriminati cu brutalitate pe criterii de rasa si mi se pare greu de crezut ca suntem in aceeasi Uniune cu o tara care se afla intr-o situatie precum Romania. Asta nu inseamna, Tony, ca eu spun ca romanii sunt oameni rai. Am cunoscut o multime de romani minunati pentru ca mereu ma opresc pe strada si imi spun: Sunt roman si sunt o multime de oameni minunati in Romania. Dar tara nu a facut tranzitia de la anii pe care i-a trait in comunism la o democratie occidentala, in adevaratul sens al cuvantului”, afirma Nigel Farage.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: